Thema's

Thema's

Na lange tijd weer studeren?

Je wilt weer aan een opleiding beginnen, maar het is al weer een tijdje geleden dat je met je neus in de boeken zat. Hoe was dat ook alweer? Volg onderstaande tips op en je komt zo weer terug in je studieritme.

Zorg voor een goede werkplek.

Dat kan een kamer in huis zijn waar je rustig kunt werken zonder dat een televisie of huisgenoten je afleiden. Is zo’n plek er niet? Dan kan de bibliotheek een goed alternatief zijn. Zo kun je je goed focussen en word je minder afgeleid.

Gebruik een agenda

Als je huiswerk en tentamens opschrijft in je agenda, geeft dat rust. Je hoeft niet meer alles te onthouden, je vergeet belangrijke zaken niet meer en je blijft georganiseerd.

Maak een planning

Meteen een goede start maken is belangrijk. Dat lukt het best met een goede planning. Als je overal op tijd mee begint, hoef je niet alles nog op laatste moment te doen.

Leg je telefoon weg

Dan word je tijdens het studeren voor je tentamens of het maken van je huiswerk niet telkens afgeleid door appjes, snapchats of pushberichten.

Minder op social media

Als je veel bezig bent met social media, is het beter om dat wat te verminderen. Je bespaart er enorm veel tijd mee en je wordt niet zo veel afgeleid.

Zorg voor genoeg nachtrust

Een mens heeft tussen de 6 en 9 uur slaap nodig per dag. Met voldoende nachtrust blijf je tijdens de lessen beter geconcentreerd en kun je beter leren.