Thema's

Thema's

Klassikale lessen in kleine groepen

Wij geloven in leren van en met elkaar. Daarom vinden wij klassikaal onderwijs belangrijk: tijdens de lessen ga je niet alleen aan de slag met de theorie, je werkt ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Volg je voor jouw opleiding modules waarin praktische vaardigheden worden aangeleerd? Dan worden die verzorgd op onze speciaal ingerichte praktijklocaties. Omdat de groepen klein zijn, heeft de docent genoeg aandacht voor iedereen.

Wij geven al 70 jaar klassikaal les. Dat heeft een hele goede reden: de kans op een diploma is namelijk veel groter als je klassikaal studeert. Bij Scheidegger zit je gegarandeerd met maximaal 19 andere studenten in een klas, maar vaak zelfs minder. Daardoor hebben de docenten aandacht voor iedereen en kunnen ze uitgebreid de tijd nemen om de lesstof goed uit te leggen. En domme vragen bestaan niet, dus brand vooral los.

Klassikaal 

Kies je voor de klassikale variant, dan kies je voor interactie, veel praktijkvoorbeelden en oefeningen samen met medestudenten. Uiteraard leer je niet alleen van elkaar, maar ook van je docent. En dat contact verloopt heel persoonlijk. Je zit bij Scheidegger namelijk in kleine klassen. Tijdens de lessen ga je niet alleen aan de slag met de theorie en de gemaakte opdrachten, je werkt ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Zo haal je maximaal rendement uit je opleiding.

Virtual classroom, een volwaardig alternatief

Tijdens de huidige maatregelen zijn we overgestapt op virtual classroom. Een volwaardig alternatief voor onze klassikale lessen. De docent verzorgt zijn lessen nog steeds op een interactieve manier, je ziet en hoort de docent precies zoals wanneer je in de klas zou zitten. Ook is er volop interactie met je medestudenten mogelijk. Onder deze omstandigheden is een virtual classroom-les dan ook de meest optimale vervanging voor fysieke bijeenkomsten. Zodra de lockdown voorbij is, kun je voor je volgende module kosteloos overstappen naar de lesvariant van jouw keuze.

Dit is onderdeel van onze 6 Gouden Garanties, bekijk ze allemaal.