Thema's

Thema's

Meer kennis voor organisatie en medewerker

Scheidegger ontwikkelt en verzorgt maatwerk- en incompanytrajecten voor bedrijven. Tessa Snijder houdt als accountmanager bij Scheidegger deze trajecten van a tot z in de gaten. Benieuwd wat Tessa voor werkgevers kan betekenen en wat een maatwerktraject inhoudt? Lees meer in dit interview.

Scheidegger_nieuwsbrief_300x300-tessa.jpgWie is Tessa?

Tessa werkt sinds januari als accountmanager bij Scheidegger. Ze weet goed wat Scheidegger te bieden heeft voor werkgevers door onder meer haar ervaring als opleidingsadviseur en teamleider. In haar nieuwe rol adviseert Tessa werkgevers over verschillende maatwerk- en incompanytrajecten. “Ik wilde meer focussen op de inhoud van opleidingen en trainingen en de uitvoering hiervan. Daarnaast miste ik het directe contact met de klant.” 

Duidelijke verwachtingen vooraf

Het is volgens Tessa belangrijk dat de verwachtingen voordat de opleiding start duidelijk zijn voor werkgevers en medewerkers. Tessa: “Als accountmanager vervul ik een commerciĆ«le functie. Desalniettemin vind ik het erg belangrijk om van a tot z bij het proces aanwezig te zijn. Je kunt mij altijd bellen. Ik ben dus ook te vinden als het even niet zo goed loopt.” Er vindt een adviesgesprek plaats en op basis daarvan kan een eventueel maatwerktraject worden ontwikkeld, legt Tessa uit. Bij Scheidegger is het projectteam, dat een maatwerktraject inhoudelijk verder uitwerkt, ook altijd betrokken. “Zo halen we het meeste uit de opleiding voor de organisatie en medewerkers.”

Vraagstukken van een organisatie

Tessa kijkt samen met een organisatie waar de behoefte ligt. “Het mooie van een maatwerktraject is dat je met de opleiding of training kunt focussen op vraagstukken binnen de organisatie. Dit soort vraagstukken kunnen vaak volledig worden opgelost binnen de training.” Deze op maat gemaakte trajecten kunnen zowel op een van de locaties van Scheidegger als binnen de organisatie worden verzorgd. Tessa: “De ervaring is dat het fijn is om een opleiding in een vertrouwde omgeving uit te laten voeren.” 

Een mooi compliment

Het is volgens Tessa voor werkgevers waardevol om hun medewerkers een opleiding te laten volgen. “Met een opleiding breng je afdelingen en teams naar een hoger niveau. Je kunt inspelen op bepaalde ontwikkelingen binnen de organisatie.” Zo kan er bijvoorbeeld een wetswijziging plaatsvinden binnen de kinderopvang, waardoor medewerkers een opleiding moeten volgen om aan nieuwe vereisten te voldoen. 

Tegelijkertijd is het voor medewerkers ook een mooi compliment wanneer werkgevers investeren in een opleiding. Bij Scheidegger vindt altijd met docent of trainer en student een individueel intakegesprek plaats, legt Tessa uit. Zo is het duidelijk wat er van ze wordt verwacht, en kunnen de persoonlijke behoeften worden vastgesteld. Tessa: “In de opleiding staat ook altijd de individuele ontwikkeling van de medewerker centraal.”

Contact met Scheidegger

Ben jij benieuwd wat Tessa voor jouw organisatie kan betekenen? Je kunt haar bereiken door te bellen naar 06 – 13 46 72 49, of stuur een mail. Voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen kunt je contact opnemen met Scheidegger Incompany via incompany@scheidegger.nl of 035 − 7 506 193.