Thema's

Thema's

Korte HBO-programma’s: dit zijn de voordelen

De afgelopen jaren hebben we gezien dat de vraag naar onze korte MBO- en HBO-programma's steeds groter wordt. Dit zijn programma’s die zijn samengesteld uit een of meer modules van de erkende MBO-opleiding of Bachelor. En daar zitten veel voordelen aan. 

Voordeel 1: Geen stage bij korte MBO-opleidingen

Je kunt bij Scheidegger kiezen voor een korte MBO-opleiding. Daarin volg je een aantal modules uit een volledige MBO-opleiding en je hoeft geen stage te lopen, waardoor de opleiding een stuk korter wordt. Zo’n korte MBO-opleiding is een mooie manier om weer met studeren te beginnen en ook heel geschikt voor studenten die geen stageplek hebben. 

Voordeel 2: Je stroomt van MBO-niveau door naar HBO-niveau

We horen steeds vaker van studenten dat zij na hun MBO-opleiding graag verder willen studeren richting HBO. Daarom zijn we bij Hogeschool Scheidegger gestart met korte HBO-programma’s. Deze zijn opgebouwd uit modules die afkomstig zijn uit de Bacheloropleidingen. Ook hier mag je dus de hoogste kwaliteit verwachten. 

Voordeel 3: Je maakt eerst kennis met een opleiding

Weet je nog niet zeker of je een volledige MBO- of HBO-opleiding wilt volgen? Dan zijn onze korte MBO- en HBO-programma’s ideaal om kennis te maken met een opleiding of een nieuw vakgebied. Wil je daarna nog doorstromen naar de volledige opleiding? Dat kan!

Voordeel 4: Je breidt in korte tijd je kennis uit

Wil je je vakkennis bijspijkeren, maar wil je geen volledige erkende opleiding volgen? In drie, zes of twaalf maanden tijd (afhankelijk van het aantal modules waaruit de opleiding bestaat) breid je je kennis op MBO- of HBO-niveau uit.

Voordeel 5: Het is goed te combineren met werk en privé

Net als onze volledige MBO- en HBO-opleidingen vinden onze korte programma’s (klassikaal) plaats op verschillende locaties in Nederland. Liever geen reistijd? Kies dan voor virtual classroom of e-learning. En omdat ze daarnaast ook niet langer dan drie, zes of twaalf maanden duren, zijn ze goed te combineren met een baan en je privéleven. 

Voordeel 6: Je komt in aanmerking voor vrijstelling

Besluit je na het korte MBO- of HBO-programma dat je de volledige opleiding wilt volgen? Dan krijg je mogelijk vrijstellingen als je wilt doorstromen naar de volledige erkende HBO-opleiding. Handig! Zo hoef je wat je al hebt geleerd niet nog een keer te doen. 

Persoonlijk studieadvies? Neem contact op met onze opleidingsadviseurs op 035-7506140.