Thema's

Thema's

Korte HBO-programma’s: dit zijn de voordelen

De afgelopen jaren hebben we gezien dat de vraag naar onze korte hbo-programma's steeds groter werd. Dit zijn geen volledige hbo-opleidingen, maar ze zijn samengesteld uit een of meer modules van de volledige opleiding. En daar zitten veel voordelen aan.

Voordeel 1: Je stroomt van mbo zó door naar hbo

We horen steeds vaker vanuit studenten dat zij na hun mbo-opleiding graag verder willen studeren richting hbo. Daarom zijn we gestart met Hogeschool Scheidegger met korte hbo-programma’s. Deze zijn opgebouwd uit modules die afkomstig zijn uit de Bacheloropleidingen. Ook hier mag je dus de hoogste kwaliteit verwachten.

Voordeel 2: Je maakt eerst ‘kennis’ met een opleiding

Weet je nog niet zeker of je een volledige hbo-opleiding wilt volgen? Dan zijn onze korte hbo-programma’s ideaal om ‘kennis’ te maken met een opleiding. Wil je daarna nog doorstromen naar de volledige opleiding? Dat geen probleem!

Voordeel 3: Je breidt in korte tijd je hbo-kennis uit

Wil je je hbo-kennis bijspijkeren, maar wil je geen volledige opleiding volgen? In drie, zes of twaalf maanden tijd (afhankelijk van het aantal modules waaruit de opleiding bestaat) breidt je je hbo-kennis uit. En met het STAP-budget kan dat misschien zelfs wel kosteloos!

Voordeel 4: Het is goed te combineren met werk en privé

Net als onze volledige mbo- een hbo-opleidingen, vinden onze korte hbo-programma’s (klassikaal) plaats op verschillende locaties in Nederland, maar je kunt ook voor virtual classroom of e-learning kiezen. En omdat ze daarnaast ook niet langer dan drie, zes of twaalf maanden duren, zijn ze goed te combineren met een andere baan en je privéleven.

Voordeel 5: Je krijgt vrijstellingen voor de volledige opleiding

Besluit je na het korte hbo-programma dat je de volledig opleiding wilt volgen? Dan kun je mogelijk vrijstelling krijgen voor de module(s) die je al hebt afgerond. Handig als je wilt doorstromen naar de volledige erkende hbo-opleiding.

Voordeel 6: Je komt in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet

Ben je jonger dan 55 jaar? Dan kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Je kunt direct aan je studie beginnen en betaalt het bedrag achteraf in termijnen terug. Deze studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt óók voor onze korte hbo-programma’s.

Kost je korte hbo-programma minder dan €1.000,-? Dan kun je je ook inschrijven met het STAP-budget. In dat geval volg je je studie geheel kosteloos! Kost je opleiding meer dan €1.000,-? Dan betaal je het resterende bedrag zelf.

Korte mbo-opleidingen

Je kunt bij Scheidegger ook kiezen voor een korte mbo-opleiding. Daarin volg je een aantal modules uit een volledige mbo-opleiding en je hoeft geen stage te lopen, waardoor de opleiding een stuk korter wordt. Zo’n korte mbo-opleiding is een mooie manier om weer met studeren te beginnen en ook heel geschikt voor studenten die geen stageplek hebben. Wil je later alsnog het volledige mbo-diploma behalen? Dan kun je mogelijk vrijstelling krijgen voor de modules die je al hebt afgerond. Zo kun je snel en soepel je diploma behalen!

Persoonlijk studieadvies? Neem contact op met onze opleidingsadviseurs op 035-7506140.