Thema's

Thema's

Vijf tips voor het kiezen van een opleiding

Ben jij van plan om een opleiding te volgen of om verder te studeren? Hoe vind je de juiste opleiding die bij jou past? Dit is best een spannende beslissing. Bij Scheidegger hoef je deze beslissing niet alleen te maken. We geven jou in dit artikel graag wat tips hoe je een opleiding kiest.

1. Leg je keuze voor aan familie of vrienden.

Jouw familie en vrienden kennen jou natuurlijk heel goed. Zij kunnen jou helpen met het maken van een studiekeuze, omdat zij misschien net weer aan andere dingen denken dan jijzelf. Zo weet je zeker dat je verschillende zaken meeneemt in jouw beslissing.

2. Zoek iemand die de opleiding al volgt.

Het is natuurlijk heel fijn om te horen van een student hoe het écht is om de opleiding te volgen. Diegene laat jou misschien weer nieuwe dingen inzien die jij ook kunt meenemen in je keuze. Je vindt bij Scheidegger persoonlijke verhalen van studenten en docenten die jou alles vertellen over het volgen van de opleiding. Ben je benieuwd naar deze verhalen? Je vindt ze hier

3. Bezoek een open avond.

Het is belangrijk dat je goed nadenkt over wat je met de opleiding wilt bereiken. Bij een open avond vertellen we je alles over de opleiding en kun jij terecht met al je vragen. Je kunt zo ontdekken waarom de ene opleiding beter bij je past dan de andere opleiding. 

4. Bedenk wat jij met de opleiding wilt bereiken.

Een opleiding biedt jou nieuwe mogelijkheden in je werk. Het is daarom belangrijk dat je een opleiding kiest die aansluit bij jouw interesses. Met een opleiding kun jij eindelijk je droom gaan najagen. Wil jij je nu eindelijk laten omscholen en een nieuwe richting in je carrière ingaan? Of wil jij dat stapje verder in jouw organisatie kunnen zetten? Bedenk wat jij met de opleiding wilt bereiken. 

5. Laat je goed informeren.

Het is belangrijk dat je goed weet wat jou te wachten staat. Informeer jezelf uitgebreid over de opleiding. Zo kun jij bepalen of de opleiding bij jou past. Bij Scheidegger hoef je de keuze niet alleen te maken. Kom daarom in contact met een opleidingsadviseur. Samen bekijk je welke mogelijkheden er voor jou zijn en welke opleiding bij jou past. Bel ons op 035 − 7 121 992 of mail naar info@scheidegger.nl. Of stel je vraag online.