Thema's

Thema's

Natuur op kantoor goed voor werknemers

Natuurlijke elementen op de werkplek zijn goed voor de mensen die er werken. Ze zorgen voor 15% meer welzijn, 15% meer creativiteit en 6% meer productiviteit. Dat blijkt uit onderzoek van tapijttegelfabrikant Interface onder 7.600 kantoormedewerkers uit 16 landen.

Daglicht op de werkplek

Van alle deelnemers aan het onderzoek heeft bijna de helft geen natuurlijk daglicht op de werkplek en bijna 58 procent geen planten. Bij de productiviteit is er weinig verschil tussen de voorkeur voor een eigen kantoorruimte of juist een open kantoorruimte: 39 procent heeft het liefst een eigen kantoorruimte, terwijl 36 procent het productiefst is in een open kantoorruimte.

De ideale werkplek volgens Nederlanders

Ook Nederlanders deden mee aan het onderzoek: ruim de helft geeft aan dat er in ieder geval daglicht aanwezig moet zijn op de ideale werkplek. Bijna een kwart heeft momenteel geen natuurlijk daglicht op de werkplek en 4 procent heeft zelfs geen raam. Voor bijna een derde van de deelnemers is een rustige omgeving het belangrijkst. 22 procent vindt echte planten het belangrijkst en 16 procent heldere kleuren.
 
Bron: Facility Management Magazine