Wil je liever niet reizen en zoveel mogelijk thuisblijven? Dan kun je ook nog steeds kiezen voor de alternatieven Virtual Classroom of e-learning. Je kunt dus kiezen voor klassikaal, Virtual Classroom of e-learning. Meer informatie over de verschillende opties lees je hieronder. Maar we kunnen ons voorstellen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken tussen de opleidingsvarianten. Of dat je tijdens de opleiding ontdekt dat een andere variant beter bij je past. Bij Scheidegger bieden we daarom de switchgarantie.
Dankzij de switchgarantie kun je zonder extra administratiekosten switchen naar een andere opleidingsvariant. Start je bijvoorbeeld nu met de e-learningvariant en wil je je volgende module liever klassikaal volgen? Dan zorgen we dat je moeiteloos kunt overstappen.
De belangrijkste verschillen op een rijtje:
De klassikale variant biedt je veel interactie, praktijkvoorbeelden en oefeningen samen met medestudenten. Je leert van je docent, maar ook van elkaar. Omdat je in kleine klassen zit, krijg je veel aandacht van de docent. Naast de theorie en de gemaakte opdrachten werk je ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Zo haal je maximaal rendement uit je opleiding.
Virtual Classroom is ideaal voor jou als je bijvoorbeeld niet kunt of wilt reizen. We bootsen de klasruimte digitaal na. De lessen zijn klassikaal, maar dan op afstand via de computer. Je kunt direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Zo volg je vanuit huis toch klassikaal onderwijs. Omdat Virtual Classroom heel efficiënt werkt, zijn de lessen korter. Afhankelijk van de leerbehoefte van de student duren de sessies ongeveer 2 tot 3 uur.
Als je kiest voor e-learning, volg je jouw opleiding helemaal zelfstandig, onder persoonlijke begeleiding van een docent. De opleiding duurt even lang als de reguliere dag- en avondopleiding. Ook de examens zijn hetzelfde als in de reguliere varianten. Via de online leeromgeving e-Connect heb je regelmatig contact met je docent en je medestudenten. Zo krijg je toch de inspiratie en motivatie die je anders in bijeenkomsten zou opdoen.