Thema's

Thema's

Back to work!

Voor de zomervakantiegangers zit het erop: er moet weer gewerkt worden. In deze nieuwsbrief houden we het vakantiegevoel nog even vast. Want hoe motiveer je jezelf om aan de slag te gaan? 

Toptips

Na de vakantie is het altijd lastig om weer in het normale werkritme te komen. Wij geven je 3 tips:

  • Spreek met je collega's een 'bijkletsmoment' af. Als er meerdere mensen op vakantie zijn geweest, wil natuurlijk iedereen zijn verhaal kwijt. Plan een koffiemomentje of ga tijdens de lunch bij elkaar zitten en luister aandachtig naar elkaar. Zo komt iedereen aan bod en hou je de rest van de dag je aandacht bij je werkzaamheden. Bonustip: werkt ook goed na het weekend!
  • Het is verleidelijk om alle mailtjes die tijdens je afwezigheid in je postvak zijn beland een voor een te lezen en te beantwoorden. Niet doen. Pak liever eerst een kwartiertje om je mailbox te sorteren. Is een bericht reclame, niet belangrijk of niet meer actueel? Gelijk verwijderen. Dat geeft een opgeruimd gevoel en je ziet meteen welke berichten echt belangrijk zijn, zodat je die als eerste kunt beantwoorden
  • Neem niet te veel hooi op je vork. Als je een paar dagen of weken niet hebt gewerkt, is het verleidelijk om overal 'ja' tegen te zeggen en meer werk aan te pakken dan je eigenlijk aankunt. Begin bij de belangrijke dingen en bedenk dat het bedrijf ook tijdens jouw afwezigheid gewoon doorgedraaid heeft. Niet alles hoeft meteen vandaag al af. Pak dus eerst die taken op die echt nodig zijn en plan de overige werkzaamheden op een later moment.