Thema's

Thema's

Vergroot je arbeidsperspectief met een MBO-opleiding van Scheidegger!

De arbeidsmarkt is sterk in beweging. Wat een jaar geleden nog relevant was is inmiddels achterhaalt. Op dit moment is de vraag naar geschoolde MBO’ers hoog. En is er veel personeel met een mbo-diploma nodig om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Zit jij eraan te denken om een MBO-opleiding te gaan volgen? We geven je vijf redenen waarom je juist nu je MBO-diploma wilt halen.

1. Krappe arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt kampt met een enorme krapte en daarom is MBO-geschoold personeel, nu meer dan ooit, erg in trek! Er waren nog nooit zo veel ‘kansberoepen’; een beroep met een grote kans in de markt om direct aan de slag te kunnen na het behalen van je diploma. 

Zorg & welzijn, pedagogiek en hulpverlening zijn enkele voorbeelden van sectoren die al jaren personeelstekort ervaren. Maar ook binnen het Financieel-Administratieve vakgebied liggen kansen! We geven je graag een paar voorbeelden van MBO-opleidingen binnen deze sectoren die we bij Scheidegger aanbieden:

 

2. Belangrijke rol in de samenleving

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen wil ervoor zorgen dat MBO’ers een belangrijke rol blijven spelen in de Nederlandse economie en samenlevering. Daarom investeren zij aankomende jaren honderden miljoenen in het versterken van het MBO-onderwijs; om de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. 

3.Goede financieringsmogelijkheden

Veel organisaties beschikken over een opleidingsbudget waaruit de opleidingskosten van medewerkers worden betaald. Check eens bij je manager welke opleidingsmogelijkheden er voor jou zijn. 
Betaal jij zelf jouw opleiding? Dan zijn er interessante subsidie- en financieringsmogelijkheden en belastingvoordelen. Een opleiding volgen bij Scheidegger is daardoor vaak voordeliger dan je denkt! Lees meer over financiering.

4. Een MBO-diploma voegt waarde toe

Tijdens een MBO-opleiding volg je praktijkstages en door die praktijkervaring is MBO-geschoold personeel meteen inzetbaar na het behalen van het diploma. Dat is enorm waardevol voor een werkgever! Scheidegger heeft een breed aanbod van praktijkgerichte en erkende opleidingen op verschillende MBO-niveaus in de meest voorkomende werkgebieden. Vind hier ons aanbod erkende MBO-opleidingen.

Wil jij je kennis op MBO-niveau updaten en wil je liever een korte opleiding doen? Naast erkende MBO-opleidingen kun je ook kiezen voor een deelprogramma op MBO-niveau. Daarin volg je een aantal modules uit een volledige MBO-opleiding. Vind hier ons aanbod MBO-programma’s.

5. Bij Scheidegger slaag je zeker

Of je nu aan een carrièreswitch denkt, wilt herintreden of al in een bepaalde branche werkt en nu je MBO-diploma wilt behalen, het past allemaal bij de praktijkgerichte aanpak van Scheidegger. We combineren klassikale lessen met de beste ondersteuning en doen er alles aan om jouw slagingskans zo groot mogelijk te maken. Daarom geven wij jou zes gouden garanties

Meer weten over studeren bij Scheidegger?

Heb je nog vragen of wil je graag een persoonlijk studieadvies? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag. Je kunt ze bereiken via het contactformulier op onze website, per e-mail via info@scheidegger.nl, telefonisch op 035 − 7 121 992 of via WhatsApp op 06 − 10 73 97 52. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.