Klassikale opleidingsmethode voor volwassenen

Scheidegger Opleidingen heeft een unieke opleidingsmethode ­ontwikkeld, speciaal voor volwassenen. Volwassenen die (weer) gaan leren, hebben vooral behoefte aan praktijkgericht, actief en inspirerend onderwijs met persoonlijke begeleiding. Wij werken continu aan de nieuwste opleidingsmethode voor volwassenen, die de behoeften van jou als student optimaal ondersteunt. Bij onze VAK-methode® (Vaardigheden, Actie(f) en Kennis) worden de beste docenten, mentoren en de modernste technologieën ingezet om je optimaal te ondersteunen. Je wordt op alle mogelijke manieren begeleid om je diploma te halen. Je staat er niet alleen voor! De uitvalpercentages zijn daarom laag en de slagingspercentages erg hoog, veel hoger dan bij instituten waarbij je alleen vanuit huis leert. Met de VAK-methode van Scheidegger­ begin je daadwerkelijk aan een nieuwe toekomst!

Vaardigheden

Vaardigheden staan centraal bij de VAK-methode. Als je succesvol wilt ­worden in je werk, moet je vooral laten zien dat je iets weet en kunt. Dat vergt vaardigheden die je in je beroep nodig hebt. De professionele docenten van Scheidegger besteden tijdens de lessen vooral veel aandacht aan vaardig­heden en praktische oefeningen. Dit maakt de lessen zo waardevol en ­inspirerend.

Actie(f)

Actief onderwijs blijkt uit alle onderzoeken de grootste kans op succes­ te hebben. Als volwassene wil je gemotiveerd worden en actief aan de slag gaan met praktijkgerichte opdrachten. Actie- en actief leren (ook wel action learning genoemd) komt in alle onderdelen van de opleiding naar voren. De voorbereiding van de lessen dient actief gedaan te worden en de lessen zelf zijn zeer actief en praktijkgericht. Groepsopdrachten, praktijkcases, rollenspelen en discussies komen allemaal aan bod. Het zijn dus niet de saaie lessen die je van vroeger gewend bent. De docenten worden streng geselecteerd door Scheidegger en voortdurend opgeleid. Ook als student heb je de mogelijkheid om actief je mening te geven over de kwaliteit van je docent. ­Scheidegger zet alleen de beste docenten in. Tijdens je opleiding krijg je een persoonlijke mentor. Je mentor is zeer actief betrokken bij je ontwikkeling en motiveert je waar nodig. Met een actieve inzet en de juiste begeleiding behaal je dus ook echt een diploma!

Kennis

Zonder kennis kom je niet verder in je beroep. Bij de VAK-methode word je dus ook kennis bijgebracht. Kennis die je nodig hebt om beter te worden in je beroep en natuurlijk om je examens te behalen. Wat we bij Scheidegger echter niet doen, is je onnodige kennis bijbrengen. Je herinnert je vast nog wel de lessen op school, met allerlei zaken waarvan je toen al dacht: ‘Heb ik dit nodig om mijn werk goed te kunnen doen?’ Bij Scheidegger leer je alleen theorie die écht met de kern van je beroep te maken heeft. Praktijkgericht en altijd in combinatie met het oefenen van vaardigheden en actieve werkvormen. Kortom, ook de theorie wordt bij Scheidegger op een boeiende manier behandeld!

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."
Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker
Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Dit zijn de leukste opleidingen van 2023-2024

Het aanbod aan opleidingen die je kunt volgen kan soms overweldigend zijn. Je hoeft je hier niet door te laten afschrikken: jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen blijft ontzettend belangrijk. Wil je in één oogopslag zien wat onze studenten tot nu toe beschouwen als leuke opleidingen? Klik op een van deze populaire opleidingen hieronder en doe inspiratie op voor het studiejaar 2023-2024!