Toelichting HBO opleiding NCOI

Sinds de invoering van de BAMA-structuur in 1999 worden volwaardige HBO-opleidingen Bacheloropleidingen genoemd. BAMA staat voor Bachelor-Master, waarbij de term Bachelor de nieuwe naam is voor HBO’er. Nadat je bent afgestudeerd, mag je de internationale graad Bachelor voeren. Het gaat dan, afhankelijk van de gekozen opleiding, om graden als Bachelor of Business Administration (BBA) of Bachelor of Arts (BA). De titulatuur is bij iedere Bacheloropleiding beschreven. Alle HBO Bacheloropleidingen hebben een opleidingsprogramma van 3 jaar en een individuele afstudeerfase, die samen 240 EC (studiepunten) omvatten. 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren. De HBO Bacheloropleidingen worden verzorgd in samenwerking met Hogeschool NCOI. 

Doorlooptijd totale Bacheloropleiding

Je dient de HBO Bacheloropleiding in 6 jaar volledig af te ronden. Bij een normaal studietempo heb je daarmee 2 jaar uitloop. De modulaire opbouw heeft het belangrijke voordeel dat je je opleiding probleemloos tijdelijk kunt onderbreken, voor bijvoorbeeld een verhuizing, de geboorte van een kind of een nieuwe baan.

Flexibel studeren

Je kunt de HBO Bacheloropleidingen door heel Nederland volgen, ‘s avonds, overdag en op zaterdag. Je kunt de Bachelorprogramma’s grotendeels ook via e-learning volgen. Met deze flexibele aanpak en ruime studiemogelijkheden zijn we beslist uniek in Nederland.

Verzekerde kwaliteit

De HBO Bacheloropleidingen worden verzorgd door Hogeschool NCOI. Je ontvangt dan ook het getuigschrift van Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is als rechtspersoon bevoegd om in het kader van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) graden (Bachelor/Master) te verlenen. Dit betekent dat Hogeschool NCOI voor geaccrediteerde opleidingen
Bachelorgetuigschriften mag uitgeven. De diploma’s zijn bij wet gelijkgesteld aan diploma’s van andere reguliere onderwijsinstellingen. Het Bachelorgetuigschrift van NCOI geeft recht op de internationaal erkende graad Bachelor.
 
De NVAO is de officiële accreditatieorganisatie die de kwaliteitstoetsing in het hoger onderwijs uitvoert in opdracht van het ministerie van OCW. Accreditatie geeft aan dat de kwaliteit van de opleiding positief is beoordeeld. Hogeschool NCOI kiest er heel bewust voor alle HBO Bacheloropleidingen onder toezicht te plaatsen van de NVAO en ze daarmee aan te laten sluiten
bij deze strikte kwaliteitseisen.

Toelatingsprocedure en de 21+ regeling

Om deel te nemen aan een HBO Bacheloropleiding dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet je voor je toelating over een HAVO-, VWO- of MBO-diploma (niveau 4) beschikken. Beschik je niet over een van deze diploma’s, maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan de zogeheten 21+ regeling. Bij de intake die je bij je inschrijving ontvangt, wordt onderzocht of je voor deze regeling in aanmerking komt. Als dat het geval is, dan maak je een korte toets en word je uitgenodigd voor een gesprek met een van onze opleidingsadviseurs. Tijdens dit gesprek wordt onderzocht of je een reële kans maakt de HBO Bacheloropleiding met goed gevolg af te ronden. In het gesprek gaan we ook in op werkervaring en motivatie. Zo doen we er alles aan om je goed voor te bereiden op wat een HBO Bacheloropleiding van je vraagt en ben je ervan verzekerd dat je probleemloos je erkende diploma kunt behalen.
 
In bepaalde gevallen kan het verstandig zijn om eerst een korte en voorbereidende opleiding te volgen, zodat je uitstekend voorbereid aan een volledige HBO Bacheloropleiding begint. Ook dat wordt onderzocht bij de intake. Onze opleidingsadviseurs adviseren je hier graag over.

Associate degree

Naast HBO Bacheloropleidingen kun je ook kiezen voor Associate-degreeprogramma’s. De Associate degree (Ad) is een wettelijk erkend HBO-programma van 2 jaar. Je behaalt een officieel HBO-getuigschrift op het niveau dat ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO Bachelor. Na 2 jaar kun je alsnog besluiten om door te studeren voor het HBO Bachelorgetuigschrift.

Doorstromen

Als je doorstudeert vanuit een passende HBO-leergang van Scheidegger naar HBO Bachelor van Hogeschool NCOI maak je in veel gevallen alleen nog een praktijkopdracht. De modules die je al hebt gevolgd worden indien je toelaatbaar bent vrijgesteld. Je rondt samen met je praktijkopdracht dan je propedeuse af van de HBO Bacheloropleiding. OP deze manier kun je flexibel stapsgewijs doorstromen vanuit Scheidegger naar Hogeschool NCOI.

HBO-deelprogramma’s en doorstromen

Hogeschool NCOI en Scheidegger bieden behalve volledige, erkende HBO Bacheloropleidingen ook heel interessante deelprogramma’s aan. Een belangrijk voordeel van deelprogramma’s is, dat je precies kunt kiezen voor de onderwerpen die je aanspreken. Zo bieden deze korte deelprogramma’s een ideale opstap naar een volledig, erkend diploma van Hogeschool NCOI. Bovendien bieden deze deelprogramma’s vaak vrijstelling in de volledige HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI, op het moment dat je toegelaten wordt. Om door te stromen moet je aan de officiële instroomeisen voldoen.

Praktijkgerichte aanpak voor iedereen

Hogeschool NCOI en Scheidegger Opleidingen zijn al jaren succesvol met een praktijkgerichte aanpak die bijzonder goed te combineren is met een drukke baan en/of gezinsleven. Je combineert werken en leren op een uiterst efficiënte manier. Je maakt praktijkopdrachten in je eigen werkomgeving. Dat maakt het leren leuk en efficiënt. Het is voor deze aanpak van belang dat je werk- of stageplek goed aansluit bij de opleiding, zodat je de opdrachten goed kunt maken.
 
Als je niet over een (passende) werkplek beschikt, dan kun je in de meeste gevallen toch deelnemen aan de opleiding. Je maakt de opdrachten dan op basis van casuïstiek en loopt aan het einde van de opleiding een aanvullende stage. Met deze stage rond je je competentieontwikkeling af in een reële werkomgeving.

Erkennen van Verworven Competenties 

Als je beschikt over uitgebreide werkervaring, dan is het zinvol om voorafgaand aan de start van een opleiding deel te nemen aan een EVC-procedure. Op basis van je werkervaring en vooropleiding is het namelijk mogelijk dat je bepaalde onderdelen van de opleiding van je keuze niet hoeft te volgen. Op basis van EVC worden de kennis en ervaring die jij in je werkpraktijk hebt opgedaan erkend in de vorm van een ervaringscertificaat. Aansluitend vindt vrijstelling plaats.

Vrijstellingsaanvraag

Op basis van gelijkwaardige opleidingen kun je vrijstelling aanvragen. Je hebt dan al eerder aangetoond dat je de relevante onderwerpen op HBO-niveau beheerst. Dit wordt direct onderzocht bij je aanmelding. Je dient in alle gevallen diploma’s te kunnen overhandigen. In deze situatie is een EVC-analyse niet van toepassing. Hogeschool NCOI rekent voor de behandeling van vrijstellingsverzoeken € 75,-. Als je besluit om je in te schrijven of je hebt je al ingeschreven voor de opleiding, dan is deze vrijstellingsaanvraag kosteloos.

Btw

Lees op onze pagina Praktische informatie meer over btw op de HBO Bacheloropleidingen.

Subsidie en belastingvoordeel

Lees op de pagina Subsidieregeling alles over interessante subsidies en belastingvoordeel.

Waarom Scheidegger?

  • Klassikale en praktijkgerichte lessen
  • Jouw eigen mentor
  • Waardevol diploma

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752

 

 

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."

Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Gratis proefles Welzijn en Hulpverlening

Wil jij weten of een opleiding in Welzijn en Hulpverlening iets voor jou is? Vraag nu een gratis proefles Sociaal Pedagogisch Begeleiden aan.