Over Scheidegger

Over Scheidegger

Samenwerking met EVC Nederland

Wil je een diploma behalen in jouw vakgebied en heb je in de loop der jaren al flink wat werkervaring opgedaan op dat gebied? Dan biedt EVC Nederland je de mogelijkheid om al die kennis en kunde te certificeren. Dit levert mogelijk vrijstellingen op in de opleiding van jouw keuze, die daardoor korter en voordeliger wordt.

Wat is EVC?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Wat iemand aan kennis en vaardigheden bezit, wordt grotendeels bepaald door wat iemand op school, op het werk of privé heeft geleerd. EVC Nederland biedt de mogelijkheid om al deze kennis en vaardigheden te certificeren. Zij helpen werknemers om relevante informatie op een gestructureerde manier te verzamelen en leggen het resultaat vast in een officieel Ervaringscertificaat. Met dit Ervaringscertificaat toont iemand objectief zijn kennis en vaardigheden aan in relatie tot een bepaalde opleidingsnorm. Dit is onder andere handig voor wie vrijstellingen wil krijgen in een opleiding of objectief wil aantonen waar hij staat en over welke competenties hij beschikt. Scheidegger en EVC Nederland hebben een samenwerkingsverband om het EVC-traject snel en efficiënt te laten verlopen.

Hoe werkt het EVC-traject?

Een EVC-traject duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. Wil je starten met een EVC-procedure en weten of je in aanmerking komt? Bezoek de website van EVC Nederland en doe daar de Quickscan.

Ervaringscertificaat en vrijstellingen

De erkenning vindt plaats op basis van een EVC-procedure, waarbij EVC staat voor Erkenning van eerder Verworven Competenties. Je kiest vooraf op basis van welke opleidingsstandaard je jouw ervaring wilt meten. Wij helpen je vervolgens alle relevante informatie op een gestructureerde manier te verzamelen en leggen het resultaat vast in een officieel erkend Ervaringscertificaat. Met dit certificaat toon je op een objectieve manier je kennis en kunde aan ten opzichte van de gekozen opleidingsstandaard. Op basis van het certificaat kun je vervolgens bij Scheidegger Opleidingen een opleidingsplan aanvragen. In dit opleidingsplan staat voor welke onderdelen je vrijstelling krijgt en welke onderdelen je nog moet volgen om het gewenste MBO- of HBO-diploma te behalen.

Voor wie is EVC bedoeld?

 • Voor iedereen die op een hoger niveau werkt dan het laatst behaalde diploma.
 • Voor iedereen van wie de ervaringen nog niet eerder zijn erkend met een certificaat of diploma.
 • Voor iedereen die wil weten wat zijn huidige niveau is.

De voordelen op een rij

Voor jou:

 • Officiële erkenning van werk- en denkniveau en ervaring
 • Korte route naar MBO- of HBO-diploma of certificering
 • Loopbaanperspectieven verbeteren, doorgroeimogelijkheden
 • Lagere opleidingskosten en niets hoeven leren dat al bekend is

Voor jouw organisatie

 • Goed werkgeverschap
 • Lagere opleidingskosten
 • Gerichte ontwikkeling van medewerkers
 • Sneller gekwalificeerde en duurzaam inzetbare medewerkers
 • Verhoging van de arbeidsmobiliteit
Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."
Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker
Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Dit zijn de leukste opleidingen van 2023-2024

Het aanbod aan opleidingen die je kunt volgen kan soms overweldigend zijn. Je hoeft je hier niet door te laten afschrikken: jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen blijft ontzettend belangrijk. Wil je in één oogopslag zien wat onze studenten tot nu toe beschouwen als leuke opleidingen? Klik op een van deze populaire opleidingen hieronder en doe inspiratie op voor het studiejaar 2023-2024!