Over Scheidegger

Over Scheidegger

Samenwerking met EVC Centrum Nederland

Wil je een diploma behalen in jouw vakgebied en heb je in de loop der jaren al flink wat werkervaring opgedaan op dat gebied? Dan biedt EVC Centrum Nederland je de mogelijkheid om al die kennis en kunde te certificeren. Dit levert mogelijk vrijstellingen op in de opleiding van jouw keuze, die daardoor korter en voordeliger wordt.

Ervaringscertificaat en vrijstellingen

De erkenning vindt plaats op basis van een EVC-procedure, waarbij EVC staat voor Erkenning van eerder Verworven Competenties. Je kiest vooraf op basis van welke opleidingsstandaard je jouw ervaring wilt meten. Wij helpen je vervolgens alle relevante informatie op een gestructureerde manier te verzamelen en leggen het resultaat vast in een officieel erkend Ervaringscertificaat. Met dit certificaat toon je op een objectieve manier je kennis en kunde aan ten opzichte van de gekozen opleidingsstandaard. Op basis van het certificaat kun je vervolgens bij Scheidegger Opleidingen een opleidingsplan aanvragen. In dit opleidingsplan staat voor welke onderdelen je vrijstelling krijgt en welke onderdelen je nog moet volgen om het gewenste MBO- of HBO-diploma te behalen.

Voor wie is EVC bedoeld?

 • Voor iedereen die op een hoger niveau werkt dan het laatst behaalde diploma.
 • Voor iedereen van wie de ervaringen nog niet eerder zijn erkend met een certificaat of diploma.
 • Voor iedereen die wil weten wat zijn huidige niveau is.

De voordelen op een rij

Voor jou:

 • Officiële erkenning van werk- en denkniveau en ervaring
 • Korte route naar MBO- of HBO-diploma of certificering
 • Loopbaanperspectieven verbeteren, doorgroeimogelijkheden
 • Lagere opleidingskosten en niets hoeven leren dat al bekend is

 
Voor jouw organisatie

 • Goed werkgeverschap
 • Lagere opleidingskosten
 • Gerichte ontwikkeling van medewerkers
 • Sneller gekwalificeerde en duurzaam inzetbare medewerkers
 • Verhoging van de arbeidsmobiliteit

 

Over EVC Centrum Nederland

Als grootste erkende EVC-specialist van Nederland begeleiden wij jaarlijks duizenden werknemers en organisaties in verschillende branches. Door de samenwerking met verschillende opleidingsinstituten in Nederland is het mogelijk van deze opleiders een vrijblijvend opleidingsplan, eventueel met vrijstellingen, te ontvangen. Een officieel diploma ligt daardoor binnen handbereik. EVC Centrum Nederland biedt naast de EVC-procedures, Ervaringsprofielen (EVP) en Loopbaantrajecten ook Assessments aan. Kortom, wij zijn dé partner voor loopbaanontwikkeling. 

EVC-partner van Scheidegger Opleidingen

Scheidegger werkt samen met EVC Centrum Nederland. EVC Centrum Nederland is een landelijk opererende organisatie, die zich volledig toelegt op het erkennen van eerder verworven competenties. Je kunt bij EVC Centrum Nederland op ieder gewenst moment starten met een EVC-procedure. De gehele EVC-procedure duurt ongeveer 6 tot 12 weken. Dit is afhankelijk van de tijd die je nodig hebt om al je ervaringen te verzamelen in een portfolio.

EVC-procedure

De EVC-procedure bestaat uit een aantal stappen. Na een intake en een adviesgesprek brengen we je kennis en ervaring in kaart en begeleiden we je bij het opbouwen van een portfolio. Dit portfolio bestaat uit bewijsstukken (bijvoorbeeld praktijkopdrachten) waarmee jij mee laat zien welk niveau je beheerst. Je portfolio vormt de basis voor een persoonlijk gesprek met een beoordelaar. De procedure wordt afgerond met een Ervaringscertificaat en een aanvullend vervolgadvies. Gedurende het hele traject word je uitstekend begeleid door je persoonlijke begeleider.

Kosten

Quickscan en adviesgesprek: geen kosten
Inschrijfkosten: € 40,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding: € 500,-
Persoonlijk assessment: € 575,-
Ervaringscertificaat: € 275,-
(Eventueel) Vervolgadvies: geen kosten

Kosten € 1.390,- (excl. btw)

Op de EVC-procedures is 21% btw van toepassing. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Belastingvoordeel

Het is mogelijk om de kosten van een EVC-procedure af te trekken van de inkomstenbelasting. Bij je aangifte inkomstenbelasting kun je de kosten onder scholingsuitgaven vermelden. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.evc-centrum-nederland.nl of neem contact op met een van onze ervaren consultants. Je kunt ons bereiken via 035 - 750 61 95.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."
Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker
Bezoek een van onze Open Avonden
Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.
Gratis proefles Welzijn en Hulpverlening
Wil jij weten of een opleiding in Welzijn en Hulpverlening iets voor jou is? Vraag nu een gratis proefles Sociaal Pedagogisch Begeleiden aan.