Studeren vanuit huis met e-Learning van Scheidegger opleidingen

Je kent Scheidegger van de klassikale aanpak. Maar, wist je dat je ook bij Scheidegger terechtkunt voor e-Learning met zelfstudie? Nagenoeg alle opleidingen die Scheidegger aanbiedt, kunnen ook gevolgd worden op basis van e-Learning (thuisstudie met begeleiding). Speciaal als je druk bezet bent, is dat een prima mogelijkheid om zelf je studietijd te bepalen. Je kunt met Scheidegger zo studeren zoals het jou het best uitkomt. Hieronder lees je meer over e-Learning.

Studeren wanneer jij wilt

Als je kiest voor e-Learning (thuisstudie), dan bereid je de lessen in je eigen tempo voor en studeer je op de momenten die het beste bij je passen. Je volgt de opleiding online, via je persoonlijke website ­e-Connect en wordt op afstand, maar persoonlijk begeleid door een professionele docent. Op e-Connect vind je de speciaal voor deze opleidingsvorm ontwikkelde opdrachten in de online leer­omgeving. Uiteraard worden praktijkmodules (waarin prak­tische vaardigheden worden aangeleerd) niet via e-Learning aangeboden. 

Je ontvangt naast een online leeromgeving ook de meest actuele boeken. In de online leeromgeving tref je alle informatie aan die je nodig hebt om de opleiding geheel zelfstandig te volgen. Je docent geeft je feedback en tips, zodat je altijd goed voorbereid bent op de afronding van je module(s). Door deze persoonlijke begeleiding is er weinig uitval en kent Scheidegger een hoog slagingspercentage. We zeggen niet voor niets dat je bij Scheidegger studeert met de wind in de rug!

Structuur door heldere planning

Anders dan veel andere opleidingsinstituten werkt Scheidegger ook in deze opleidingsvorm met een heldere structuur waarbij je steeds onderdelen afsluit. Je werkt naar een vast examenmoment toe. Je neemt namelijk deel aan dezelfde examens als de studenten die gekozen hebben voor de klassikale opleiding. Zo hebben jij en je docent controle over je voortgang en loop je geen vertraging op. Als je toch vertraging oploopt, dan kun je in overleg met je mentor een eigen, aangepaste planning maken.

Persoonlijke begeleiding door een praktijkdocent uit het vak

Rond de start van iedere module heb je persoonlijk (telefonisch) contact met je docent om kennis te maken en de leerstof door te nemen. Via e-Connect kun je vervolgens contact leggen met je docent en mede­studenten. Zo heb je steun aan elkaar en word je extra gemotiveerd. Voor de afronding van je module heb je opnieuw ­persoonlijk contact met je docent, zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt en je goed voorbereid bent op het examen. 

Meerdere startmomenten en flexibiliteit

Ook voor de e-Learningopleidingen gelden de ­verschillende start­momenten per jaar. Dankzij onze modulaire aanpak kun je in overleg met je mentor een planning op maat maken bij specifieke situaties. Als je ver­traging oploopt, dan kun je in overleg met je mentor een eigen, aangepaste planning maken. In de praktijk blijkt dat juist deze flexibiliteit van groot belang is.

Hoge slagingspercentages door unieke aanpak

Er zijn meerdere opleidingsinstituten die thuisstudies aanbieden, maar de aanpak van Scheidegger is uniek. Keer op keer zijn de slagingspercen­tages hoog en is het uitvalpercentage laag. Juist de combinatie van flexibele thuisstudie, een heldere structuur met duidelijke planning en tussentijdse resultaten, de persoonlijke begeleiding van je docent en de flexibele startmomenten maakt dit de aanpak voor jou!

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."
Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker
Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Dit zijn de leukste opleidingen van 2023-2024

Het aanbod aan opleidingen die je kunt volgen kan soms overweldigend zijn. Je hoeft je hier niet door te laten afschrikken: jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen blijft ontzettend belangrijk. Wil je in één oogopslag zien wat onze studenten tot nu toe beschouwen als leuke opleidingen? Klik op een van deze populaire opleidingen hieronder en doe inspiratie op voor het studiejaar 2023-2024!