Thema's

Thema's

Carrièreswitch maken? School je om met deze tips!

Op Maandag, 12 Februari, 2024, 10:24

Zit jij nog wel op je plek bij jouw huidige baan of zou je jouw leven liever anders inrichten? Past je functie niet meer bij je huidige leven of merk je dat je met steeds meer tegenzin naar je werk gaat? Het is tijd voor een carrièreswitch! Hoe je dat precies doet en wat omscholing voor jou kan betekenen, vertellen we je graag

Lees meer
Thema's: Omscholen

Veranderingen op de arbeidsmarkt: zo blijf je bij!

Op Donderdag, 15 December, 2022, 13:10

Ondanks we het coronatijdperk achter ons hebben gelaten, heeft de pandemie voor een grote verschuiving in ons werkleven gezorgd. We werken hybride, de horeca zit zonder personeel en er rust een grote druk op de zorg, de kinderopvang en het onderwijs. Hoe gaan we positief om met die verandering? En hoe zorg je ervoor dat jij, ondanks deze veranderingen, op de lange termijn toch relevant blijft op de arbeidsmarkt?

Lees meer
Thema's: Omscholen

Fysiek zwaar beroep? School je om

Op Maandag, 19 September, 2022, 16:16

Is je beroep fysiek te zwaar? Dan kan het slim zijn om je om te scholen naar een ander vakgebied. Niet alleen voor je eigen fysieke welzijn en gezondheid, maar ook om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten als je ouder wordt en je je beroep straks niet meer kunt uitoefenen.
Lees meer
Thema's: Omscholen

Met omscholing meer kans op werk

Op Donderdag, 14 Oktober, 2021, 13:15

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Onder meer door de coronacrisis, maar ook daarvoor waren er al sectoren met flinke tekorten aan arbeidskrachten. Denk maar aan de zorg en het onderwijs of de bouw en de techniek. Door de coronacrisis zijn ook banen verdwenen, definitief of tijdelijk, in bijvoorbeeld de reisbranche, de horeca, de cultuursector en de evenementenbranche. Als je daardoor zonder werk zit of je gewoon toe bent aan een carrièreswitch, is omscholen zeker een goede optie.
Lees meer
Thema's: Omscholen

Omscholen, hoe pak je dat aan?

Op Woensdag, 22 September, 2021, 14:57

Moet of wil je je omscholen? Welke opleiding ga je dan kiezen? In dit artikel lees je hoe je dat aanpakt. Zelfkennis, je situatie en keuzes maken zijn belangrijk.

Lees meer
Thema's: Omscholen

Wil jij je omscholen? Ga dan voor een kansberoep

Op Maandag, 15 Februari, 2021, 15:20

Veranderingen in de samenleving, andere behoeften, economische ontwikkelingen en technische vooruitgang, globalisering. Allemaal zaken die invloed hebben op de arbeidsmarkt. Terwijl in de ene sector banen verdwijnen, kan de andere sector juist niet aan goed opgeleide mensen komen.

Lees meer
Thema's: Omscholen

Volg je ambitie en school je om

Op Maandag, 19 Oktober, 2020, 10:47

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in de vorm van een nieuwe baan of de volgende stap in je loopbaan? Maak je ambities waar en school je om.

Lees meer
Thema's: Omscholen

Steun van UWV bij re-integreren

Op Woensdag, 16 September, 2020, 14:19

Als je een opleiding wilt volgen om te re-integreren op de arbeidsmarkt kun je dat bespreken met de arbeidsdeskundige of adviseur werk van het UWV. Als de opleiding belangrijk is voor je re-integratie, betaalt het UWV misschien de opleiding. 

Lees meer
Thema's: Omscholen

UWV Krapteberoepen

Op Woensdag, 16 September, 2020, 14:17

Als je werkzoekend bent is de regeling Krapteberoepen van het UWV iets voor jou. Volgens het UWV worden vooral veel mensen gezocht in de vakgebieden techniek, ICT, logistiek en zorg. Maar ook in de bouw en installatie, industrie, autotechniek, pedagogie en agrarische beroepen lukt het nauwelijks om personeel te vinden.

Lees meer
Thema's: Omscholen