Thema's

Thema's

Coach worden? Zo doe je dat!

Op Donderdag, 23 November, 2023, 14:05

Heb jij een enorme passie om anderen te helpen en zie jij een carrière als coach voor je? Wil jij een gecertificeerd coach worden? Bekijk dan welke opleidingen er zijn om je te specialiseren in jouw niche.

Lees meer
Thema's: Coaching en psychologie

Docent Roy Hartgers over zijn vak als psycholoog en coach

Op Vrijdag, 9 December, 2022, 13:06

Roy Hartgers is psycholoog met een specialisatie in de sociale psychologie. Dat wil zeggen dat hij kijkt naar hoe mensen zelf én in relatie tot elkaar denken, doen en voelen. ‘Het is een breed en mensgeoriënteerd vak waar je veel kanten mee op kunt,’ zegt Roy. ‘Ik heb inmiddels een lange carrière achter de rug waarin het adviseren, trainen, en begeleiden van mensen centraal stond.’ Volgens hem helpt deze schat aan ervaring hem dagelijks in zijn werk als docent. ‘Hierdoor begrijp ik wat mijn studenten in hun eigen werk nodig hebben om anderen beter te helpen en ondersteunen.’
 
Lees meer
Thema's: Coaching en psychologie

‘Deze opleiding gaf me de meest stevige basis om te starten als kindercoach’

Op Vrijdag, 19 Augustus, 2022, 16:10

Toen Scheidegger-student Anneke van den Oever (52) lichamelijke klachten begon te krijgen van haar fysiek zware werk als gastouder, koos ze voor haar toekomst en startte ze met de opleiding HBO Kindercoach Basis. Hoe vond Anneke het om een opleiding te volgen bij Scheidegger?
Lees meer
Thema's: Coaching en psychologie

Vraag van de week: Wat is het verschil tussen de opleidingen Budgetcoach, MBO Schuldhulpverlening en MBO Budgetcoaching en Maatschappelijke Dienstverlening?

Op Woensdag, 14 November, 2018, 14:15

De opleiding Budgetcoach is vooral gericht op de methoden en technieken die je nodig hebt om je cliënten te helpen hun financiën op orde te krijgen. Deze opleiding is dan ook een mooie aanvulling als je al in de maatschappelijke dienstverlening werkt.

Lees meer
Thema's: Coaching en psychologie

10 tips om van coaching een succes te maken

Op Maandag, 16 Maart, 2015, 11:06

Coaching op de werkvloer is een krachtige manier om de prestaties en het welzijn van medewerkers te verbeteren. Ben je een leidinggevende die een collega coacht om zich verder te ontwikkelen? Of ben je gewoon geïnteresseerd in de wereld van coaching? In deze blog geven we je 10 tips om van jouw coaching een succes te maken!
Lees meer
Thema's: Coaching en psychologie