Met Scheidegger sta je sterker

Training Solliciteren

Training voor de optimale voorbereiding op sollicitaties - 2 dagen

Verwacht jij dat je op korte termijn moet gaan solliciteren? In deze korte training leren wij jou hoe je dat met vertrouwen doet. Elke werkgever is regelmatig op zoek naar personeel. Het is aan jou om de werkgever ervan te overtuigen dat jij de meest geschikte persoon bent voor de functie. Dat jij diegene bent die hem helpt het probleem van de nog niet ingevulde functie op te lossen. Je kunt dat realiseren door je goed voor te bereiden, je te onderscheiden en vooral door ontspannen en met overtuiging een sollicitatieprocedure in te stappen. Dit alles komt in deze training uitgebreid aan bod!

Resultaat

Na deze training:

 • Kun je uit veel vacatures de voor jou geschikte vacature selecteren en analyseren
 • Kun je op een ontspannende en zeer overtuigende manier elk sollicitatieproces doorstaan
 • Weet je aan de hand van talrijke nuttige adviezen, tips en trucs je sollicitatie af te stemmen op je luisteraars
 • Weet je hoe je je op een sollicitatie moet voorbereiden
 • Ben je in staat je krachtig te profileren
 • Weet je hoe je je het best kunt voorbereiden op het sollicitatiegesprek

Voor wie?

Deze praktische training is bedoeld voor iedereen die verwacht op korte termijn een andere baan te moeten zoeken, zich daarop optimaal wil kunnen voorbereiden en zichzelf beter wil leren presenteren voor en tijdens de sollicitaties.

Aanpak

Scheidegger staat bekend om zijn professionele en resultaatgerichte aanpak. De training start met een schriftelijke intake, die wordt bekeken door je trainer. Deze intake helpt je om je eigen leerdoelen voor de training te bepalen. Je trainer begeleidt je bij het realiseren van deze leerdoelen.

De trainingsdagen bereid je thuis goed voor. Tijdens de trainingsdagen staat veel praktische oefening onder leiding van ervaren trainers centraal.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je training, je persoonlijk actieplan, praktijkopdrachten, filmpjes, tips en trucs. Ook kun je via e-Connect gemakkelijk communiceren met je medestudenten en trainer.

Opzet van de training

Deze training bestaat uit 2 trainingsdagen van 09.30 uur tot 16.00 uur. Tijdens de trainingsdagen ga je met een ervaren trainer concreet aan de slag in een veilige leeromgeving.

Training Training Solliciteren

Studieprogramma

In de training is er aandacht voor de volgende onderwerpen:

 • Het analyseren van vacatures
 • Het schrijven van een goede sollicitatiebrief
 • Een goed curriculum vitae (cv) opstellen
 • Het opvragen van meer informatie over de baan of het bedrijf in kwestie
 • De voorbereiding op een sollicitatiegesprek en het voeren van dat gesprek
 • Het belang van een eerste indruk
 • Bewustwording en eventueel bijstellen van de eigen presentatie
 • Het gebruik van sociale netwerken zoals Facebook en LinkedIn en andere social media via internet

Certificaat

Als je de training hebt afgerond, ontvang je het certificaat 'Training Solliciteren' van Scheidegger Opleidingen.

De nieuwe startdata voor de opleiding Training Solliciteren worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Trainingskosten: € 690,-
Trainingsmateriaal: € 75,-
Locatie- en Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.