Met Scheidegger sta je sterker

Praktijktraining Professioneel Secretaresse

Korte training om je vaardigheden als secretaresse verder te ontwikkelen - 3 dagen

Wil jij je verbeteren als secretaresse? Of ben je vroeger secretaresse geweest en wil je dat weer oppakken? Dan is deze training een goede keuze. Als secretaresse wordt er veel van je gevraagd. Er wordt verwacht dat je multi-inzetbaar, flexibel, klantgericht, communicatief en accuraat bent. Het is belangrijk dat je je blijft ontwikkelen of je kennis en vaardigheden weer opfrist. Scheidegger biedt jou daarom deze interessante training, waarin je je kunt ontwikkelen als professionele secretaresse. In deze praktijkgerichte training staat een juiste balans tussen theorie en praktijk centraal en doe je veel nieuwe tips en trucs op. Je kijkt samen met de trainer en andere secretaresses of je de werkzaamheden nog wel effectief uitvoert en je leert omgaan met de actuele ontwikkelingen in de wereld van de moderne secretaresse.

Resultaat

Na deze training beschik je over kennis en vaardigheden die je nodig hebt als professionele secretaresse. Je bent uitstekend in staat om op zelfverzekerde wijze zaken te regelen, te organiseren en te plannen en om problemen op te lossen. Na de training weet je om te gaan met de meest recente ontwikkelingen binnen het werkveld van secretaresses.

Voor wie?

Ben je werkzaam als secretaresse of wil je dit weer zijn? Wil je ervaren hoe andere secretaresses effectief te werk gaan? Dan is deze training uitermate geschikt om je kennis en vaardigheden op te frissen en te actualiseren. Je leert onder andere om te gaan met de nieuwste ontwikkelingen binnen het werkterrein van de professionele secretaresse.

Aanpak

Scheidegger staat bekend om zijn professionele en resultaatgerichte aanpak. De training start met een schriftelijke intake, die wordt bekeken door je trainer. Deze intake helpt je om je eigen leerdoelen voor de training te bepalen. Je trainer begeleidt je bij het realiseren van deze leerdoelen.

Je bereidt de trainingsdagen zelf thuis goed voor. Tijdens de trainingsdagen zelf staat het praktisch oefenen onder leiding van zeer ervaren trainers centraal. Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je informatie over je training, je persoonlijk actieplan, praktijkopdrachten, filmpjes, tips en trucs. Ook kun je via e-Connect gemakkelijk communiceren met je medestudenten en trainer.

Opzet van de training

Deze training bestaat uit 3 trainingsdagen van 09.30 uur tot 16.00 uur. Tijdens de trainingsdagen ga je met een ervaren trainer concreet aan de slag in een veilige leeromgeving.

Training Praktijktraining Professioneel Secretaresse

Studieprogramma

In de training wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

Moderne administratie en kantoorpraktijk

 • Effectieve werkorganisatie
 • Agendabeheer
 • Plannen en organiseren
 • Inkomende en uitgaande post

Moderne zakelijke correspondentie

 • Klantgericht schrijven
 • Correct Nederlands
 • Lastige taalkwesties

Communicatie en effectiviteit

 • Timemanagement
 • Gesprekstechnieken
 • Assertiviteit en zelfvertrouwen

Certificaat

Als je deze training hebt afgerond, ontvang je het certificaat 'Praktijktraining Professioneel Secretaresse' van Scheidegger Opleidingen.

De nieuwe startdata voor de opleiding Praktijktraining Professioneel Secretaresse worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Trainingskosten: € 890,-
Trainingsmateriaal: € 75,-
Locatie- en Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.