Engels in de Praktijk

Zeer praktische opleiding Engels - 8 maanden

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Variant

E-learning

Duur

8 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je Engels leren of je kennis van het Engels weer opfrissen? Bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat naar een land waar Engels wordt gesproken of omdat je de taal voor je werk nodig hebt? Dan is deze opleiding ideaal voor jou. Want jij kunt straks prima Engelse teksten lezen en gesprekken voeren in het Engels. Op een leuke en slimme manier leer je de taal op beginnersniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Klassikale lessen en e-learninglessen worden afgewisseld. Met je docent en mededeelnemers ga je elke les met praktische situaties aan de slag en leer je een klein stukje grammatica. Ook leer je er elke week een aantal Engelse woorden bij, zodat je totale Engelse woordenschat straks flink is uitgebreid! Na deze opleiding zit je op A2-niveau van het Europees Referentiekader en kun je Engels lezen, schrijven en spreken.

Voor wie?

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die de Engelse taal vanaf de basis wil leren. Bijvoorbeeld omdat je de taal voor je werk nodig hebt, maar ook omdat je zowel thuis als op vakantie fatsoenlijk Engels wilt kunnen verstaan, lezen, spreken en schrijven. Deze opleiding is ook ideaal als je ooit Engels geleerd hebt in het voortgezet onderwijs en je deze weggezakte kennis weer op wilt frissen.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Interesse in en motivatie voor de Engelse taal is voldoende. Er wordt van je verwacht dat je basiskennis van de Engelse taal hebt en in het Engels kunt lezen.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 12 klassikale lessen en 11 e-learninglessen. Na elke klassikale les volgt een e-learningles waarin een nieuw thema wordt behandeld en je opdrachten maakt die in de volgende klassikale les worden besproken. Tussen de lessen door kun je met zowel je docent als met je mededeelnemers over de diverse lessen communiceren; in het Nederlands of in het Engels! Ten slotte heb je via de digitale leeromgeving en de literatuur de mogelijkheid ook nog eens extra oefeningen te maken. Deze extra stof is van hetzelfde niveau, maar je kunt ook oefenen op een hoger niveau.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak en een intensieve begeleiding door de docenten. In elke les staat een alledaags thema centraal, waarbij geleerd wordt hoe je daarover in het Engels kunt converseren, lezen, spreken en schrijven. Daarnaast wordt in elke les een stuk grammatica en spelling behandeld. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de woorden van Engelse zinnen in de goede volgorde uit te spreken. Ook is er in elke les een woordenlijst die je moet beheersen. Daardoor beschik je aan het eind van de opleiding over een behoorlijke woordenschat.

Je krijgt tijdens je opleiding toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met mededeelnemers en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Waarom Scheidegger?

 • Lessen door ervaren docenten uit de beroepspraktijk
 • Kleine klassen en goede persoonlijke begeleiding
 • Een duidelijke opzet en aanpak
 • Plezier van samen leren en samen slagen
 • Een unieke examengarantie

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Engels in de praktijk

(23 lessen)

 • Wie ben je, wat doe je, waar woon je?
 • Waarschuwen, verbieden en ontkennen
 • Informatie(borden) lezen en opvolgen
 • Boodschappen doen en uit eten gaan
 • Met vliegtuig, trein, metro, bus en taxi
 • Telefoongesprekken
 • Een brief of e-mail schrijven
 • Highlights van Engeland
 • Woordvolgorde
 • Werkwoorden
 • Meervoud en enkelvoud
 • Lidwoord, bijvoeglijk naamwoord, ­zelfstandig naamwoord
 • Tegenwoordige tijd en verleden tijd
 • Tellen en klokkijken
 • Dagen van de week; maanden van het jaar

Afronding en diploma

Je rondt de opleiding af met een digitaal examen en een mondeling examen. Als alle onderdelen met een voldoende worden beoordeeld, ontvang je het diploma ‘Engels in de Praktijk’ van Scheidegger.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 8 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Avondopleiding: 12 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 11 e-learninglessen
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Cursusgeld: € 1.099,-

Studiemateriaal: € 125,-

Examenkosten:
€ 195,- (per digitaal examen)
€ 260,- (per mondeling examen)

Je kunt deze opleiding ook in 2 of 8 termijnen betalen.

Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

Deze opleiding volg je al vanaf € 199,- per maand.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

Engels in de Praktijk

Zeer praktische opleiding Engels - 8 maanden

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Variant

E-learning

Duur

8 maanden Duur van de opleiding