Met Scheidegger sta je sterker

Correct Nederlands

Schrijf met meer vertrouwen foutloos Nederlands - 3 dagen

Is het nu 'het gebeurt' of 'het gebeurd'? Hoe zit het met Engelse werkwoorden als deleten en uploaden? De Nederlandse taal is zeker niet gemakkelijk. Ook de spellingchecker op je computer haalt niet alle fouten uit brieven en teksten. Twijfel je weleens of een tekst correct Nederlands is? In deze zeer praktische training leer je alles wat je moet weten over grammatica, spelling en de belangrijkste regels van zinsopbouw. Je schrijft met meer vertrouwen foutloos Nederlands.

Resultaat

Na deze training kun je de belangrijkste spelling- en grammaticaregels toepassen. Je kunt een zin op de juiste manier opbouwen en werkwoorden juist vervoegen. Al je teksten kun je schrijven in correct Nederlands.

Voor wie?

Deze training is zeer geschikt als je documenten en teksten in correct Nederlands wilt schrijven. Dit kan zowel voor zakelijke als privédoeleinden zijn.

Aanpak

Scheidegger staat bekend om zijn professionele en resultaatgerichte aanpak. De training start met een schriftelijke intake, die wordt bekeken door je trainer. Deze intake helpt je om je eigen leerdoelen voor de training te bepalen. Je trainer begeleidt je bij het realiseren van deze leerdoelen.

De trainingsdagen bereid je thuis goed voor. Tijdens de trainingsdagen staat veel praktische oefening onder leiding van ervaren trainers centraal.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je training, je persoonlijk actieplan, praktijkopdrachten, filmpjes, tips en trucs. Ook kun je via e-Connect gemakkelijk communiceren met je medestudenten en trainer.

Opzet van de training

Deze training bestaat uit 3 trainingsdagen van 09.30 uur tot 16.00 uur. Tijdens de trainingsdagen ga je met een ervaren trainer concreet aan de slag met praktijkgerichte opdrachten.

Training Correct Nederlands

Studieprogramma

In de training wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

Grammatica en spelling

 • Correcte spelling
 • Koppelteken en trema
 • Enkelvoud en meervoud
 • Wel of geen hoofdletter?
 • Verwijswoorden: die, dat, welke
 • Betrekkelijke voornaamwoorden
 • Naamvalsvormen
 • Punten en komma's

Werkwoorden en zinsbouw

 • Enkelvoud en meervoud
 • Voltooide en onvoltooide tijd
 • Vervoegingen van Engelse werkwoorden
 • D's en t's

Schriftelijke communicatie

 • Omgaan met lastige taalkwesties
 • Controleren van eigen teksten
 • Hulpmiddelen als het Groene Boekje

Certificaat

Als je de training hebt afgerond, ontvang je het certificaat 'Correct Nederlands' van Scheidegger Opleidingen.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Zaterdag Zaterdag Regio Utrecht
Inschrijven Planning

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Zaterdag Zaterdag Regio Rotterdam
Inschrijven Planning

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Zaterdag Zaterdag Regio Amsterdam
Inschrijven Planning

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2017 Dag Maandag Regio Amsterdam
Inschrijven Planning

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2017 Dag Maandag Regio Rotterdam
Inschrijven Planning

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2017 Dag Maandag Regio Utrecht
Inschrijven Planning

Kosten

Trainingskosten: € 890,-
Trainingsmateriaal: € 75,-
Locatie- en Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.