Met Scheidegger sta je sterker

Basistraining Leidinggeven

Allround training voor iedereen met een leidinggevende functie - 3 dagen

Leidinggeven is zeer uitdagend, maar lang niet altijd eenvoudig. Goed en professioneel leidinggeven is gelukkig een vak dat je kunt leren. Het bestaat uit een paar essentiële vaardigheden en deze kun je prima ontwikkelen. Daarnaast moet je leren omgaan met je rol als leidinggevende. Je wordt immers anders gezien en benaderd dan je misschien gewend was. Medewerkers instrueren en aanspreken op hun gedrag of functioneren zijn vaardigheden die zeker in het begin niet eenvoudig zijn. In deze praktijkgerichte training werk je juist aan deze punten. Je oefent met motiveren en corrigeren, met het geven van opbouwende feedback en je leert hoe je een werkoverleg leidt. Ook leer je hoe je functionerings- en beoordelingsgesprekken moet houden. Met deze kennis en vaardigheden kun je vol vertrouwen als leidinggevende aan de slag!

Resultaat

Na deze training:

 • Beschik je over veel praktische kennis en vaardigheden om je rol als leidinggevende goed in te kunnen vullen
 • Heb je helder inzicht in de verschillende manieren waarop je leiding kunt geven en je medewerkers kunt motiveren en corrigeren
 • Kun je beter inspelen op verschillende medewerkers en situaties

Voor wie?

De training is bedoeld voor iedereen die leidinggeeft of leiding wil gaan geven en praktische kennis en vaardigheden zoekt om deze leidinggevende rol optimaal in te vullen.

Aanpak

De training start met een schriftelijke intake, die wordt bekeken door je trainer. Deze intake helpt je je eigen leerdoelen voor de training goed te bepalen. Je trainer begeleidt je bij het realiseren van deze leerdoelen.
De trainingsdagen bereid je thuis voor. Tijdens de trainingsdagen voer je praktische oefeningen uit onder leiding van ervaren trainers.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. In deze omgeving vind je alle informatie over je training, je persoonlijk actieplan, praktijkopdrachten, filmpjes, tips en trucs. Ook kun je via e-Connect zeer gemakkelijk communiceren met de overige deelnemers en de trainer.

Opzet van de training

Deze training bestaat uit 3 trainingsdagen van 09.30 uur tot 16.00 uur. Tijdens de trainingsdagen ga je met een ervaren trainer concreet aan de slag in een veilige leeromgeving.

Training Basistraining Leidinggeven

Studieprogramma

Tijdens deze training, waarin diverse praktische vaardigheden intensief met je worden geoefend, komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Leidinggeven: wat is je stijl?

 • Streng of soepel, wat is beter?
 • Omgaan met verschillende karakters
 • Omgaan met weerstanden
 • Situationeel leidinggeven
 • Motiveren van medewerkers
 • Corrigeren van medewerkers
 • Effectief delegeren

Gestructureerd leidinggeven

 • Taken, rollen en verantwoordelijkheden
 • Werken met SMART-doelstellingen
 • Persoonlijke effectiviteit

Communicatie

 • Helder communiceren
 • Feedback geven en ontvangen
 • Duidelijke instructies geven
 • Effectief werkoverleg houden
 • Functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren

Certificaat

Als je deze training hebt afgerond, ontvang je het certificaat 'Basistraining Leidinggeven' van Scheidegger Opleidingen.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Woensdag Regio Utrecht
Inschrijven Planning

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Woensdag Regio Amsterdam
Inschrijven Planning

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Woensdag Regio Rotterdam
Inschrijven Planning

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2017 Zaterdag Zaterdag Regio Utrecht
Inschrijven Planning

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2017 Zaterdag Zaterdag Regio Amsterdam
Inschrijven Planning

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2017 Zaterdag Zaterdag Regio Rotterdam
Inschrijven Planning

Kosten

Trainingskosten: € 890,-
Trainingsmateriaal: € 75,-
Locatie- en Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.