Over Scheidegger

Over Scheidegger

Tessa Bello

Opleidingsadviseur aan het woord

Maak kennis met de medewerkers van Scheidegger! Lees hier het verhaal van Tessa Bello. Tessa is opleidingsadviseur op de afdeling Advies en Voorlichting.
 
Als opleidingsadviseur heb ik vooral contact met aankomende studenten. Ik beantwoord per mail en telefoon vragen over ons opleidingsaanbod en ik ga met mensen in gesprek op Open Avonden en Open Dagen. Het leukste aan mijn rol als adviseur vind ik dat ik met mijn advies mensen kan helpen om de juiste opleiding te vinden. Hier krijg ik echt heel veel energie van!
 
De beste oplossing
Ik probeer altijd eerst te achterhalen waarom ze graag een opleiding willen volgen. Ook kijk ik wat hun huidige werksituatie is, wat ze al hebben bereikt en welke kant ze op willen. Vervolgens ga ik op zoek naar de best passende oplossing. 
 
Persoonlijke begeleiding
Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen verhaal, zijn eigen reden om een opleiding te gaan volgen. Ik probeer dan zoveel mogelijk mee te denken en rekening te houden met hun huidige werksituatie en/of privésituatie. Samen kunnen we dan kijken naar de mogelijkheden. Soms heb ik meerdere keren contact met dezelfde persoon. Bijvoorbeeld omdat iemand eerst nog even wil nadenken over de mogelijkheden, of nog wat extra informatie wil. Uiteindelijk komen we er altijd wel uit.
 
Wind in de rug
Soms voelen mensen zich onzeker: ze hebben vaak al jaren geen opleiding meer gevolgd en vinden het idee om te starten dan toch wel spannend. Ik leg ze dan uit dat ze daarin echt niet de enige zijn! Hun medestudenten vinden het net zo spannend. Gelukkig bouwen de studenten tijdens de klassikale lessen al snel een band op, zodat ze met elkaar kunnen sparren. Verder worden ze tijdens iedere module van de opleiding gekoppeld aan een docent vanuit de praktijk, die ze ondersteunt en hun vragen beantwoordt.
 
Tevreden klant
Je merkt ook echt dat studenten onze opleidingen waarderen. Zo heb ik een tijd geleden contact met iemand gehad die zich had aangemeld voor een eenjarige opleiding. Een jaar later sprak ik haar weer. Ze vertelde dat ze inmiddels haar diploma had gehaald. Ze vond het studeren bij Scheidegger erg goed geregeld en was erg enthousiast over het contact met onze afdeling. Ze wilde daarom ook haar vervolgopleiding bij ons gaan doen!
 
Goede kwaliteit
Echt heel gek is dat natuurlijk niet. Als je een opleiding bij Scheidegger gaat volgen, dan weet je immers zeker dat de kwaliteit goed is. Dit komt onder meer doordat wij gebruikmaken van docenten vanuit de praktijk. Hierdoor krijg je een goed beeld van de theorie, zodat je die vervolgens makkelijker kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast kun je bij ons kiezen tussen klassikaal onderwijs en e-Learning. In beide gevallen heb je veel contact met je medestudenten. Want iedereen volgt de opleiding dan wel met een eigen doel, maar je kunt wel heel veel van elkaars werkervaring en tips leren!
 
Ik denk graag met je mee
Heb jij nog twijfels over het volgen van een opleiding en wil je graag dat er iemand met je meedenkt? Neem dan vooral telefonisch contact met ons op of kom naar 1 van onze Open Avonden, dan voorzien we je graag van een passend advies!