Over Scheidegger

Over Scheidegger

Stefanie Weijers

Het verhaal van Stefanie Weijers: ‘Ik hou van kleine klasjes’

Stefanie Weijers is, zoals dat zo mooi heet, in between jobs. Ze denkt aan een baan als onderwijsassistente, maar twijfelt. De Open Dag van Scheidegger komt daarom op een goed moment. Ze heeft een gesprek aangevraagd met een opleidingsadviseur en hoopt duidelijkheid te krijgen over de richting die haar het beste past.
 
De 28-jarige Utrechtse komt halverwege de proefles Communicatie binnen en kan daar nog mooi een deel van meemaken. Na afloop vragen we haar hoe ze de Open Dag beleeft.

In gesprek met adviseur
“Ik wil de sfeer proeven en laat alles gewoon op me af komen”, zeg ze. “De Talentscan heb ik gedaan en ik ga nog in gesprek met een adviseur. Ik ben nu in between jobs. Ik ben onder meer stewardess en receptioniste geweest en denk nu aan een baan als onderwijsassistente. Maar ik twijfel.”

Duidelijkheid over richting
Het adviesgesprek moet haar duidelijkheid geven over de te kiezen richting. Door daar over te praten hoopt ze dat haar enthousiasme wordt aangeboord.

Aandacht en interactie
In de tussentijd krijgt ze alvast een indruk van studeren à la Scheidegger. Kleine groepen, waardoor het mogelijk is iedereen voldoende aandacht te geven en van elkaar te leren, en veel interactie. Stefanie was al op de hoogte van deze stijl en knikt instemmend. “Ik hou van kleine klasjes.”