Over Scheidegger

Over Scheidegger

Silvia Soares

Het verhaal van Silvia Soares: ‘Klassikaal heeft meer voordelen’

Criminologie of toegepaste psychologie. Een van de twee richtingen moet het worden. Maar welke? Daarop hoopt Silvia Soares vandaag een antwoord te krijgen op de Open Dag van Scheidegger.
 
Silvia zag de aankondiging van de Open Dag op Facebook voorbijkomen en veerde meteen op. Ze wilde daar graag heen. Want ze is geïnteresseerd in een studie criminologie of toegepaste psychologie en wil na een adviesgesprek de knoop kunnen doorhakken.

Leuke proefles
Het geeft haar meteen de gelegenheid een proefles te volgen. “Het was een leuke les”, zegt ze na afloop. “Ik ben zelf docente en ik zou misschien al eerder naar de mensen toegaan die zich wat op de vlakte houden. Dat deed de docente pas wat later. Klassikaal les heeft wel meer voordelen dan online, vind ik. Als je in een klas zit, kun je meteen vragen stellen. Online duurt het langer voordat je antwoord krijgt.”

Geen extra zetje nodig
Met klassikale lessen heb je ook het voordeel dat je een stok achter de deur hebt. Die heeft Silvia echter niet nodig. Ze is van nature een doorzetter en heeft geen extra zetje nodig om een eventuele studie vol te houden. Die gaat ze naast haar werk doen, want ze blijft docente.

Een goed gevoel
Later treffen we haar aan een tafeltje, terwijl ze zich verdiept in de informatie die ze heeft meegekregen. Haar mening over de open dag? “Interessant. Heel positief. Geeft een goed gevoel.”