Over Scheidegger

Over Scheidegger

Samantha Kortzorg

Naam: Samantha Kortzorg
Huidige functie: pedagogisch medewerker
Bedrijf: Kindercentrum Prinses AmaliaMet collega’s in de klas
Ik heb samen met mijn collega’s de opleiding MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 gevolgd in een incompanytraject. Gezien alle veranderingen in de kinderopvang had ik voor mezelf behoefte aan bijscholing. Ik was op zoek naar verrijking en verdieping die ik in mijn werkpraktijk kon laten terugkomen. Ik heb de opleiding in de avonduren en in het weekend gevolgd. De opdrachten deed ik tijdens mijn werk, in de pauzes en natuurlijk thuis. We waren met z’n tienen en de sfeer tijdens de lessen was goed. We waren allemaal al een tijd niet naar school geweest, maar je leert heel veel door naar de inzichten van de anderen te luisteren. Je kon daarbij goed merken dat de een de zaken beter kon verwoorden dan de ander. Ook merkte je dat er niveauverschil was tussen de verschillende deelnemers. Hierdoor kwamen er heel verschillende praktijksituaties aan bod.
 
Support vanuit Scheidegger
De manier van lesgeven was zeer prettig en positief. Dit omdat je met volwassenen onder elkaar zit en door je werkervaring gerichte vragen kunt stellen, waar je vervolgens een antwoord op krijgt waar je ook echt iets mee kunt. De docenten waren ook buiten de lessen bereikbaar via e-Connect of per e-mail. Als ik liever mondeling iets wilde bespreken, dan maakten we gewoon een afspraak voorafgaand aan de volgende les. De overige ondersteuning vanuit Scheidegger was ook heel positief: je krijgt echt alle kansen om je diploma te behalen. De medewerkers kijken steeds samen met jou wat ze voor je kunnen betekenen. Ik heb mijn opleiding dan ook soepel afgerond en hoop dat mijn collega’s die in 2019 gaan starten net zulke goede resultaten zullen behalen als ikzelf.
 
Zeker doen
Als je in de kinderopvang werkt en je hebt de kans om een opleiding te gaan volgen, dan moet je die met beide handen aanpakken. Die kennis heb je vandaag de dag echt nodig om in dit vakgebied te kunnen blijven werken.

Personeelsmanager Anja Lukas van Kindercentrum Prinses Amalia vult aan: De toegevoegde waarde voor de organisatie is dat je samen met de medewerkers een kwaliteitsslag maakt. Doordat je ze de kans geeft de opleiding te volgen, werkt dit in het voordeel voor de organisatie maar ook voor de medewerkers zelf die hierdoor een persoonlijke ontwikkeling doormaken.”
 
Toevoeging Scheidegger Opleidingen:
Het is inderdaad zo dat sinds 1 januari 2019 kinderopvangorganisaties moeten werken met een pedagogisch beleidsmedewerker/coach. Aan deze deadline is inmiddels een overgangsregeling toegevoegd.

Was jij op 1 januari 2019 al wel in dienst, maar had je nog niet het benodigde diploma? Dan heb je tot 1 januari 2021 de tijd om dit alsnog te behalen.