Over Scheidegger

Over Scheidegger

Nathalie

Naam: Nathalie              
Huidige functie: Projectleider
 
Ik heb een tijd lang niet deelgenomen aan het arbeidsproces, maar in die periode heb ik wel heel veel vrijwilligerswerk gedaan. Ik ben toen een opleiding gaan doen, omdat ik dat werk nog beter wilde gaan doen. Tijdens mijn opleiding merkte ik dat ik er echt toe deed en dat maakte dat ik steeds ambitieuzer werd. Ik kreeg ook enorm veel steun van mijn mentor, docenten, collega’s en vrienden. Ik haalde goede cijfers en voelde mijn zelfvertrouwen gewoon groeien. Dit stimuleerde mij enorm en uiteindelijk heb ik een betaalde functie aangenomen, waarbij ik in een jaar tijd in een rap tempo hogerop kwam in de organisatie waar ik werk. Het gaat zelfs zo goed, dat ik nu alweer bezig ben om via Scheidegger een vervolgopleiding uit te zoeken.
 
Opleiding combineren met werk en privé
Gelukkig kon ik met mijn werkgever goede afspraken maken over het studeren naast mijn baan en ook met mijn privéagenda wist ik dit goed samen te voegen. Omdat je in deeltijd studeert, kun je zelf je tijd indelen. Ik plande tussen de bijeenkomsten door dan ook heel bewust momenten in om te kunnen studeren. Daardoor was ik op tijd met het bestuderen van de literatuur en het maken van de opdrachten, zodat ik me niet steeds op het laatst hoefde te haasten. Op die manier was alles prima te combineren.
 
Klassikaal studeren
Het is bijzonder om met mensen uit verschillende organisaties samen te studeren. Je leert echt met respect kijken naar het werk van een ander en naar de praktijkvoorbeelden die ze met zich meebrengen. De docenten hadden hun les altijd goed voorbereid, maar ze stonden ook altijd open voor zulke situaties uit het werkveld. Ze hielden daarbij wel de tijd in de gaten, zodat er voldoende ruimte was om de lesstof aan bod te laten komen. De docenten stonden altijd voor ons klaar: voor, tijdens en na de les, maar ook buiten de lessen om via e-Connect. Ik kan eigenlijk niets negatiefs verzinnen over mijn opleiding bij Scheidegger, het is echt een hele goede ervaring geweest.
 
Studeren met de wind in de rug
De begeleiding vanuit Scheidegger vond ik uitermate goed. Natuurlijk ging er wel eens iets mis, maar de medewerkers van de afdeling Studiebegeleiding zijn echt kanjers! Ook de mentoren denken altijd met je mee, zodat er voor elk probleem wel een oplossing te bedenken valt. Als ik zie wat de begeleiders van Scheidegger allemaal voor mij hebben geregeld tijdens mijn opleiding… Alle lof! Ik kan echt iedereen een opleiding aanraden. Het is nooit te laat om je te ontwikkelen. Ga dus gewoon een leuke opleiding volgen, zodat je wellicht nog meer plezier kunt halen uit je (toekomstige) baan!