Over Scheidegger

Over Scheidegger

Marije Molenkamp

Lesgeven is voor mij eigenlijk een cadeautje

Marije Molenkamp is docent bij Scheidegger. Daarnaast werkt ze als trainer/coach voor leerkrachten in het basisonderwijs en heeft ze een eigen bedrijf. Daarmee geeft ze onder andere trainingen oudercommunicatie. Marije vertelt wat zij zo leuk vindt aan het trainen en lesgeven. 

“Studenten weten vaak al heel veel, alleen kunnen ze daar zelf een beetje onzeker over zijn. Mijn taak als docent is die kennis uit de student halen en ze niet alleen maar volstoppen met kennis. Ik wil juist zorgen dat studenten in hun kracht worden gezet. Eigenlijk moeten ze tot de ontdekking komen dat ze zelf al veel weten en dat alles wat ze in mijn lessen leren een mooie toevoeging is. Ik denk dat het voor studenten al moeilijk genoeg is om naast hun werk ook nog een studie te volgen. Juist daarom is het belangrijk om daar als docent wat extra aandacht aan te besteden.”

“Ik vind het gewoon heerlijk om voor een groep te staan en zo’n groep aan te sturen”, vertelt Marije verder. “Ik denk dat ik dat ook best wel goed kan en dat krijg ik ook terug van studenten. Er hangt altijd een heel positieve energie in de lessen. Zo’n dag voelt ook niet aan als een werkdag. Ik ga zelf ook altijd in een heel positieve flow naar huis. Het is eigenlijk een soort cadeautje.”