Over Scheidegger

Over Scheidegger

Linda Rijntjes

Naam: Linda Rijntjes
Huidige functie: leidinggevende B
Bedrijf: Kiekeboe Kinderopvang
Sinds 1 januari 2019 moet iedere organisatie op het gebied van kinderopvang een of meerdere pedagogisch beleidsmedewerkers/coaches op HBO-niveau in dienst hebben. Bij Kiekeboe hebben we daarom met een aantal medewerkers de opleiding HBO Pedagogisch Beleidsmedewerker/Coach gedaan, met de specialisatie Coaching.
 
Studeren naast m’n baan
De opleiding die we volgden, werd incompany verzorgd. We zaten dus op onze eigen locatie en met onze eigen medewerkers in de klas. Iedereen kende elkaar al, dus er hing meteen een sfeer van vertrouwen. Het is echt fijn om met een kleine groep te zitten. De lessen bestaan dan niet alleen maar uit het behandelen van de theorie, maar je gaat ook aan de slag met elkaars praktijkervaring. Daar kun je heel veel van leren. De docent gaf prettig les en stond altijd klaar om onze vragen te beantwoorden. Ook het werken met e-Connect was heel fijn, want daar kun je alle belangrijke informatie altijd makkelijk terugvinden. Het was soms wel even puzzelen om voldoende tijd vrij te maken, maar alles bij elkaar was de studie goed te doen.
 
Diploma
Dankzij de opleiding heb ik veel nieuwe inzichten opgedaan. Natuurlijk boden we ook vóór de opleiding al veel ondersteuning voor collega’s, maar je doet dingen nu toch op een andere manier. Ik heb inmiddels mijn diploma behaald en ben nu ook echt gekwalificeerd om medewerkers te coachen.
 
Tip van Linda:
Als je een opleiding gaat volgen, hou dan vanaf het begin alles goed bij en denk niet ‘dat haal ik later wel in’. Zo voorkom je dat je in tijdnood raakt.