Over Scheidegger

Over Scheidegger

Linda Duiker-Verhoeven

Studieadviseur aan het woord

Maak kennis met de studieadviseurs van Scheidegger! Lees hier het verhaal van Linda Duiker-Verhoeven. Linda is mentor op de afdeling studiebegeleiding.
 
Persoonlijke begeleiding
Als studiebegeleider ben ik de hele dag in contact met 'mijn' studenten. Ze kunnen mij op verschillende manieren bereiken. Veel vragen worden via de mail of chat gesteld, maar het liefst heb ik zo veel mogelijk telefonisch contact met studenten, dat vind ik net wat persoonlijker. Ik kan dan sneller op je vragen inspelen en makkelijker doorvragen om je zo goed mogelijk te helpen. Tijdens de kick-offbijeenkomsten bij de start van de erkende opleidingen ben ik ook aanwezig om kennis te maken met nieuwe studenten en vragen te beantwoorden. Daarnaast geef ik één keer per maand advies op locatie. Dan bezoek ik een van de leslocaties van Scheidegger, zodat je kunt langslopen om je vragen te stellen. 
 
Vast aanspreekpunt
Beginnen met studeren is een spannende stap, het maakt niet uit welke leeftijd je hebt. Je komt in een nieuwe situatie, gaat nieuwe dingen leren en jezelf verder ontwikkelen. Gelukkig ontmoet je daardoor ook een hoop nieuwe mensen, onder andere medestudenten en docenten. Je bent dus nooit alleen in je studie, je leert van iedereen. Daarnaast is het in die drukke studietijd ook erg fijn om een vast aanspreekpunt te hebben. Als mentor op de afdeling studiebegeleiding vind ik het prettig om dat vaste aanspreekpunt te kunnen zijn voor studenten. Om je tips te geven, om je een planning aan te passen, of misschien alleen een luisterend oor te bieden. 
 
Ik vind het belangrijk dat studenten zich thuis voelen bij Scheidegger. Ik nodig ze dan ook constant uit om contact met ons op te nemen. Ik wil graag dat de drempel zo laag mogelijk is om je vragen te stellen of je zorgen te delen. Dan kan ik met je meedenken en je nog beter van dienst zijn. Tussen alle vragen door zoek ik ook contact met studenten om te checken of alles goed gaat in de studie en of er behoefte is aan (meer) contact. 
 
Ik ben er voor je
Als het tijdens de studie even tegenzit, dan ben ik er ook voor je en probeer ik je te helpen. Jij bent dan wel degene die aan het studeren is, maar studeren doe je niet alleen. Er kan van alles gebeuren tijdens je studie en dan wil ik graag met jou kijken naar de mogelijkheden. Heb je behoefte aan duidelijkheid, heb je behoefte aan maatwerk, heb je behoefte aan regelmatig contact of heb je behoefte aan overzicht? Samen kunnen we dat oppakken.
 
Wind in de rug
Ik ben heel betrokken bij mijn studenten. Ik ben bijvoorbeeld altijd nieuwsgierig naar de achtergrond van de student. Waarom ben je begonnen met deze studie, wat wil je bereiken? Gaat het je makkelijk af of is studeren juist lastig voor je? Waar liggen jouw overwinningen en wat worden jouw hoogtepunten? Door deze momenten extra te benadrukken in het contact, wordt het contact nog persoonlijker. Het allerbelangrijkste vind ik dat je het gevoel hebt verder te kunnen in je studie, want vooruitgang is belangrijk. Ik vind het ook altijd erg leuk om studenten in het echt te ontmoeten tijdens kick-offbijeenkomsten of tijdens een kort gesprek op locatie. Als ik je dan daarna telefonisch spreek, hebben we allebei een beeld bij de persoon aan de andere kant van de lijn. Dat praat makkelijker en je bouwt ook echt een (vertrouwens)band op. En dan kan het dus zomaar voorkomen dat er tijdens zo'n bezoek op locatie een studente naar me toe komt om te vertellen dat ze, na veel telefonisch contact over de voortgang van de studie, geslaagd is voor haar examen. Ze was super trots op zichzelf dat ze het uiteindelijk gehaald had en na een snelle dubbele high five ging ze direct weer door naar de les.
 
Geniet van je studie
Ik wil iedereen die gaat studeren het volgende meegeven: heb vertrouwen in jezelf, neem de adviezen van mensen in omgeving in overweging, wees nieuwsgierig, kritisch en ontdek. Neem af en toe ook even een moment om afstand te nemen van je studie. Maar bovenal: geniet van je studietijd. Het is een tijd om op terug te kijken, een tijd die iets betekent in je leven!