Over Scheidegger

Over Scheidegger

Floris van den Broeck

Opleidingsadviseur aan het woord

Maak kennis met de medewerkers van Scheidegger. Lees hier het verhaal van Floris van den Broeck. Floris is teamleider op de afdeling Advies en Voorlichting.
 
Aankomende studenten kiezen meestal niet zomaar welke opleiding ze gaan volgen, hier gaat vaak een heel traject aan vooraf. Wij hebben contact met de studenten vanaf de oriëntatiefase tot aan het moment dat ze hun keuze hebben gemaakt. Hierdoor ontstaat vaak een persoonlijke band met de studenten.
 
Een passend advies
Tijdens dit keuzetraject onderhouden we nauw contact met de studenten en beantwoorden we al hun vragen. We nemen ook alvast het verloop van de opleiding met ze door. Zo weten ze meteen vanaf het begin wat ze te wachten staat. Het is indrukwekkend dat er zo veel mensen zijn die zichzelf verder willen ontwikkelen, en geweldig natuurlijk dat wie hij hier een bijdrage aan mogen leveren. We hebben het tenslotte wel over iemands toekomst. Het is altijd mooi om te zien als iemand op basis van ons advies de juiste keuze kan maken en kan starten in een opleiding die ook echt bij diegene past. Het enthousiasme van een student die er echt voor gaat om zijn doel te bereiken is aanstekelijk. Het is een van de leukste dingen van mijn werk.
 
Zo werken wij
We proberen richting (aankomende) studenten echt uit te stralen waar Scheidegger voor staat: laagdrempelig, persoonlijke aandacht, flexibel en persoonlijk contact. Dat is echt de basis van waaruit we werken. We vinden het heel belangrijk om studenten het gevoel te geven dat ze op een goede manier worden geholpen en daardoor de juiste keuze kunnen maken. Een opleiding volgen is immers niet iets wat je er 'even' bij doet. Maar het helpt je wel de rest van je leven verder met het bereiken van de gewenste doelen. Daarom proberen we mensen ook altijd zo veel mogelijk te motiveren.
 
Studeren? Ga ervoor!
Een opleiding volgen is iets wat ik iedereen kan aanraden. Of je nu een carrièreswitch wilt maken, je verder wilt ontwikkelen of het gewoon leuk of interessant vindt om verder te leren: bij Scheidegger ben je altijd aan het juiste adres. Onze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld en ingericht voor volwassenen die ook een baan en/of gezin hebben. De klassikale lessen worden in kleine groepen gegeven en zijn erg praktijkgericht, zodat je er ook echt iets aan hebt. De docent geeft bovendien veel persoonlijke aandacht en je hebt veel steun aan je medestudenten. Ook als je al langere tijd niet meer in de schoolbanken hebt gezeten, is zo'n opleiding goed te doen!