Over Scheidegger

Over Scheidegger

Daisy de Vries

Het verhaal van Daisy de Vries: “Ik geloof in in beweging zijn”

Daisy is met een open blik naar de Open Dag gekomen. Ze is zich namelijk aan het oriënteren op de volgende stap in haar loopbaan en dat kan nog in iedere richting zijn. Daarom heeft ze op de Open Dag van Scheidegger drie verschillende proeflessen gevolgd.
 
Proeflessen
“Ik vond ze allemaal heel interessant,” vertelt ze. “Ik ben veel bezig met persoonlijke ontwikkeling, dus de proefles die hierop gericht was, sprak me het meest aan. Maar de andere twee waren ook heel leuk. De docenten deden het alle drie anders, maar alle drie erg goed. Ze gingen echt de dialoog met ons aan. De tijd ging heel snel.”
 
Nieuwe ontmoetingen
“Ik ben hier terechtgekomen doordat ik de aankondiging op Facebook zag,” vertelt ze. “Het leek me wel interessant, omdat ik me nog aan het oriënteren ben. Het is sowieso goed om naar de Open Dag te gaan: je ontmoet anderen die ook bezig zijn met hun zoektocht. Zo kom je erachter dat meerdere mensen overwegen om iets anders te gaan doen. Dat levert leuke gesprekken op. Je komt op nieuwe plekken, kunt proeven aan de sfeer. Dat is belangrijk, want vaak ben je al zo lang niet naar school geweest.”
 
In beweging
En wat is haar volgende stap? “Ik praat veel met mensen. Ik leer over verschillende onderwerpen en verschillende beroepen. Eventueel ga ik nog naar een loopbaancoach.” Heeft ze nog een tip voor anderen die iets nieuws willen doen? “Ik geloof in in beweging zijn,” aldus Daisy. “Dan gaan er dingen gebeuren, komen er dingen op je pad. Dan krijg je inzicht in wat je wilt en kunt.”