Over Scheidegger

Over Scheidegger

Collin

Het verhaal van Collin: “Ik wil een goede basis leggen”

Collin komt voor de koksopleiding. Hij werkt nu als souschef in een verpleeghuis, maar wil uiteindelijk zelf chef worden. En daarvoor heeft hij de juiste papieren nodig. Daarom komt hij naar de Open Dag om meer te weten te komen over de opleiding MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3. “Ik heb ook wel bij reguliere aanbieders gekeken, maar daar duurt die opleider langer. Bij Scheidegger kan ik de opleiding in minder tijd volgen. Maar ik wil graag weten hoe dat precies kan en hoe de opleiding dan in elkaar zit.” Collin wil graag snel beginnen met de opleiding in zijn woonplaats Rotterdam.
 
“Relaxte ontvangst”
Wat vindt hij tot nu toe van de Open Dag? Als we hem spreken is hij nog niet zo lang binnen, maar zijn eerste ervaringen zijn positief. “Het is een relaxte ontvangst,” zegt hij. Hij heeft zich van tevoren goed ingelezen op de website. “Het is fijn om, voordat je hier komt, al te zien hoe de blokken eruitzien en wat de inhoud is. Ik wil dat weten voordat ik begin, om te voorkomen dat ik me inschrijf en dan denk ‘waar ben ik nu weer beland’.”
 
Weten wat je leuk vindt
Dat is ook zijn tip voor anderen die een opleiding willen doen: “Denk er goed over na. Ga niet over één nacht ijs. Ik ben meerdere malen begonnen aan opleidingen die ik niet heb afgemaakt. Dat is gewoon zonde. Voor je een opleiding gaat doen, moet je eerst weten wat je leuk vindt. Ik heb van alles gedaan en ben uiteindelijk in de keuken beland. Hier heb ik echt plezier.”
 
Meer zelf doen
Hij vervolgt: “Maar nu wil ik mezelf verder ontwikkelen tot chef. Ik wil meer zelf doen, maar dan wil ik wel weten waar ik het over heb en een goede basis leggen met goede kokslessen. Dat hoop ik in de opleiding te vinden.”