Met Scheidegger sta je sterker

Subsidie en belastingvoordeel

Subsidie voor werkgevers

Uiteraard kunnen opleidingskosten integraal als zakelijke kostenpost worden opgegeven. Daarnaast wordt de combinatie van werken en leren extra gestimuleerd door de overheid. Zo geldt voor alle landelijk erkende MBO-opleidingen dat werkgevers in aanmerking komen voor subsidie. Dit is vastgelegd in de Subsidieregeling praktijkleren, die op 1 januari 2014 door de overheid is ingevoerd. Deze subsidieregeling geldt voor alle landelijk erkende MBO BBL-opleidingen, waarbij BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg.

Betaalt jouw werkgever jouw opleiding?

Dan moet jouw MBO-opleiding aan de wettelijke extra eisen voor BBL voldoen. In dat geval volg je extra lessen op het gebied van rekenen, taal en Engels. Daarnaast krijg je extra begeleiding bij de beroepspraktijkvorming (BPV). Door het toevoegen van het BBL-pakket kan jouw werkgever in aanmerking komen voor de Subsidieregeling praktijkleren.
 
Kosten van het BBL-pakket:
  • Niveau 2: € 480,-
  • Niveau 3: € 600,-
  • Niveau 4: € 900,-

Voorwaarden Subsidieregeling praktijkleren MBO

De Subsidieregeling praktijkleren geldt voor BBL-opleidingen op MBO-niveau 2, 3 of 4. De voorwaarden die gelden voor de aanvraag van deze subsidieregeling zijn:

  • Je volgt een erkende MBO BBL-opleiding, aangevuld met het BBL-pakket.
  • Je werkgever is geregistreerd als erkend leerbedrijf en beschikt over een aanwezigheidsregistratie.
  • Er moet een Praktijkovereenkomst (POK) getekend worden tussen jou en je werkgever.
  • Je werkgever beschikt over een administratie waaruit blijkt dat je wordt begeleid.

Hoogte subsidie

Werkgevers die een MBO BBL-student begeleiden en voldoen aan de voorwaarden, kunnen na elk studiejaar een subsidieaanvraag indienen voor het aantal weken waarin begeleiding werd gegeven. Het subsidiebedrag dat per gerealiseerde praktijkleerplaats wordt uitgekeerd, wordt berekend aan de hand van het totaal beschikbare bedrag met een maximum van € 2.700,- per praktijkleerplaats. De verwachting is dat de meeste werkgevers in aanmerking komen voor het volledige bedrag. Dat betekent dat je werkgever waarschijnlijk € 2.700,- per jaar terug kan krijgen. Op deze manier hoeft een opleiding bijna niets te kosten!

Subsidie aanvragen

Bij de opleidingen in deze studiegids staat vermeld of de subsidieregeling van toepassing is. Het indienen van een subsidieaanvraag kan via de website www.rvo.nl. Indien je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met onze deskundige opleidingsadviseurs, via 035 - 712 19 92.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.