Opleidingen Voeding en Diëtetiek

Vind jij het belangrijk dat je zelf gezond en verantwoord eet én dat anderen gezond en verantwoord eten? Of wil je juist...

Lees meer

Opleidingen Voeding en Diëtetiek

Vind jij het belangrijk dat je zelf gezond en verantwoord eet én dat anderen gezond en verantwoord eten? Of wil je juist mensen met overgewicht of allergieën helpen? Als voedingsconsulent of gewichtsconsulent kun je...

Lees meer

Opleidingen Voeding en Diëtetiek

Vind jij het belangrijk dat je zelf gezond en verantwoord eet én dat anderen gezond en verantwoord eten? Of wil je juist mensen met overgewicht of allergieën helpen?...

Lees meer

Voeding en Diëtetiek: 4 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

HBO Bacheloropleidingen (1)

MBO-programma (1)

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (1)

Trainingen (1)

Opleidingen Voeding en Diëtetiek

Vind jij het belangrijk dat je zelf gezond en verantwoord eet én dat anderen gezond en verantwoord eten? Of wil je juist mensen met overgewicht of allergieën helpen? Als voedingsconsulent of gewichtsconsulent kun je mensen helpen en adviseren. Bijvoorbeeld bij het veranderen van hun eet- en leefgedrag of verantwoord afvallen.

Opleidingen voedingsdeskundige

Er is tegenwoordig steeds meer aandacht voor gezonde voeding en gezonde eetpatronen. Wil je hier meer over weten en mensen hierin kunnen adviseren en begeleiden? Daarvoor kun je bij ons verschillende opleidingen voedingsdeskundige volgen.
 

Voedingsconsulent of gewichtsconsulent?

Een van onze topopleidingen op dit terrein is de Vakopleiding Erkend Gewichtsconsulent. Hiermee haal je in 1 jaar het erkende vakdiploma en kun je zelfstandig aan de slag als gewichtsconsulent. De opleiding besteedt uitgebreid aandacht aan onder meer:

  • Diëtetiek
  • Voedingsleer
  • Gewichtsproblemen
  • Begeleidingskunde
  • De zakelijke kant van een eigen praktijk

Met dit vakdiploma op zak en na afronding van de examens van TCI, kun je je bij BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) laten registreren als erkend gewichtsconsulent.
 
Als je niet als zelfstandig ondernemer aan de slag wilt, kun je ook kiezen voor de kortere opleiding Voedingsconsulent. In 6 maanden leer je over:

  • De samenstelling van voedingsmiddelen
  • Voedselkwaliteit
  • De spijsvertering
  • De connectie tussen psychologie en voeding

Met deze kennis kun je mensen begeleiden naar een gezond gewicht en advies geven over voedingsstoffen.