Opleidingen Voeding en Diëtetiek

Vind jij het belangrijk dat je zelf gezond en verantwoord eet én dat anderen gezond en verantwoord eten? Of wil je juist...

Lees meer

Opleidingen Voeding en Diëtetiek

Vind jij het belangrijk dat je zelf gezond en verantwoord eet én dat anderen gezond en verantwoord eten? Of wil je juist mensen met overgewicht of allergieën helpen? Als voedingsconsulent of gewichtsconsulent kun je...

Lees meer

Opleidingen Voeding en Diëtetiek

Vind jij het belangrijk dat je zelf gezond en verantwoord eet én dat anderen gezond en verantwoord eten? Of wil je juist mensen met overgewicht of allergieën helpen? Als voedingsconsulent of gewichtsconsulent kun je mensen helpen en adviseren. Bijvoorbeeld bij het veranderen van hun eet- en leefgedrag of verantwoord afvallen....

Lees meer

Voeding en Diëtetiek: 6 opleidingen

HBO Bacheloropleidingen (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleidingen NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (1) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (4) Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
NVAO-geaccrediteerd
15 maanden Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Opleidingen Voeding en Diëtetiek

Vind jij het belangrijk dat je zelf gezond en verantwoord eet én dat anderen gezond en verantwoord eten? Of wil je juist mensen met overgewicht of allergieën helpen? Als voedingsconsulent of gewichtsconsulent kun je mensen helpen en adviseren. Bijvoorbeeld bij het veranderen van hun eet- en leefgedrag of verantwoord afvallen.

Opleidingen voedingsdeskundige

Er is tegenwoordig steeds meer aandacht voor gezonde voeding en gezonde eetpatronen. Wil je hier meer over weten en mensen hierin kunnen adviseren en begeleiden? Daarvoor kun je bij ons verschillende opleidingen voedingsdeskundige volgen.
 

Voedingsconsulent of gewichtsconsulent?

Een van onze topopleidingen op dit terrein is de Vakopleiding Erkend Gewichtsconsulent. Hiermee haal je in 1 jaar het erkende vakdiploma en kun je zelfstandig aan de slag als gewichtsconsulent. De opleiding besteedt uitgebreid aandacht aan onder meer:

  • Diëtetiek
  • Voedingsleer
  • Gewichtsproblemen
  • Begeleidingskunde
  • De zakelijke kant van een eigen praktijk

Met dit vakdiploma op zak en na afronding van de examens van TCI, kun je je bij BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) laten registreren als erkend gewichtsconsulent.
 
Als je niet als zelfstandig ondernemer aan de slag wilt, kun je ook kiezen voor de kortere opleiding Voedingsconsulent. In 6 maanden leer je over:

  • De samenstelling van voedingsmiddelen
  • Voedselkwaliteit
  • De spijsvertering
  • De connectie tussen psychologie en voeding

Met deze kennis kun je mensen begeleiden naar een gezond gewicht en advies geven over voedingsstoffen.