Klassikale opleidingen Horeca, Toerisme en Vrije Tijd

Maak je dromen waar met een horeca-opleiding of toerisme-opleiding

Het liefst zou jij vandaag...

Lees meer

Klassikale opleidingen Horeca, Toerisme en Vrije Tijd

Maak je dromen waar met een horeca-opleiding of toerisme-opleiding

Het liefst zou jij vandaag nog je koffers pakken en op vakantie gaan. Nieuwe dingen ontdekken of lekker op het strand hangen. 's Avonds naar dat leuke restaurantje op de hoek. En bij thuiskomst wil je eigenlijk het liefst gelijk weer op pad. Maar je kunt natuurlijk niet het hele...

Lees meer

Klassikale opleidingen Horeca, Toerisme en Vrije Tijd

Maak je dromen waar met een horeca-opleiding of toerisme-opleiding

Het liefst zou jij vandaag nog je koffers pakken en op vakantie gaan. Nieuwe...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 Vakopleiding Professioneel Kok

€ 2.739,00
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
9 maanden

2 MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3

€ 5.189,00
Erkende MBO-opleidingen
18 maanden

3 MBO Assistent-Kok

€ 1.580,00
MBO-opleidingen
6 maanden

4 MBO Medewerker Keuken

€ 991,50
MBO-opleidingen
3 maanden
Bekijk alle Horeca, Toerisme en Vrije Tijd opleidingen
 • 0
  We helpen jou
  De juiste opleiding kiezen
 • 1
  Kies een
  Vakgebied of opleidingsniveau
 • 2
  Kies een
  Specialisatie
 • Maak een keuze in stap 2
  3
  Bekijk de
  Opleidingen
 • 3
  Bekijk de
  Opleidingen

Kies een specialisatie en bekijk de opleidingen

Horeca, Toerisme en Vrije Tijd: 0 opleiding

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Variant
Toon alle varianten

Klassikale opleidingen Horeca, Toerisme en Vrije Tijd

Maak je dromen waar met een horeca-opleiding of toerisme-opleiding

Het liefst zou jij vandaag nog je koffers pakken en op vakantie gaan. Nieuwe dingen ontdekken of lekker op het strand hangen. 's Avonds naar dat leuke restaurantje op de hoek. En bij thuiskomst wil je eigenlijk het liefst gelijk weer op pad. Maar je kunt natuurlijk niet het hele jaar door op vakantie. Of elke dag uit eten gaan. Er moet ook gewerkt worden! Gelukkig zijn er heel veel banen waarin je dat vakantiegevoel kunt beleven, door ervoor te zorgen dat anderen het in hun vrije tijd naar hun zin hebben. We maken graag een kleine excursie met je richting onze opleidingen toerisme, horeca en vrije tijd.

Wat ga je doen?

Dat bepaal je natuurlijk zelf: wat vind je leuk? En hoe lang wil je studeren? Scheidegger heeft een aantal praktijkgerichte programma's, waarmee je in korte tijd je diploma behaalt. Lijkt het je interessant om als adviseur bij een reisbureau te werken en de perfecte bestemming voor jouw klanten te vinden en te boeken? Kies dan voor de Basisopleiding Toerisme en Vrije Tijd, of voor een MBO Toerisme, zoals de opleiding MBO Travel & Hospitality. Zie je jezelf eerder werken in de hotelbranche? Dan is de Middelbare Hotelopleiding perfect voor jou.

Erkende MBO-opleidingen

Bij Scheidegger kun je er ook voor kiezen om een erkend MBO-diploma te behalen, op niveau 3 of 4. In de opleiding MBO Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality niveau 3 word je goed voorbereid op een afwisselende functie in de reisbranche. Ideaal als je zelfstandig aan de slag wilt op een reisbureau of toeristen wilt begeleiden op locatie. Je verwerkt reserveringen en ontvangt gasten, je beantwoordt vragen en stelt offertes op. Hierbij komen de communicatieve vaardigheden die belangrijk zijn in klantcontact uitgebreid aan bod. Daarnaast leer je hoe je mensen kunt begeleiden bij het kiezen van een (zaken)reis die aan al hun eisen en wensen voldoet. Heb je de ambitie om binnen dit vakgebied door te stromen richting een leidinggevende functie? Dat kan met de opleiding MBO Leidinggevende Travel & Hospitality niveau 4.

HBO: Hotelmanagement en Toerisme Management

Wil jij een toerisme-opleiding op HBO-niveau volgen? Dan heb je keuze uit twee HBO Leergangen. Naast onze Middelbare Hotelopleiding hebben we namelijk ook een HBO Leergang Hotelmanagement. Met deze opleiding bereid jij je voor op een leidinggevende rol in de hotellerie of de evenementenbranche, met vakken als hotelmanagement, eventmanagement, management en praktisch leidinggeven. Ligt jouw passie meer bij de reiswereld? Dan hebben we voor jou de HBO Leergang Toerisme Management. Hiermee gaat er een wereld open voor jou én voor je klanten. Je verdiept je in reiskennis en bestemmingen en gaat aan de slag met boeking en administratie. Ook in deze opleiding is er veel aandacht voor je marketingkennis en je leidinggevende vaardigheden.

Grote baankans met een opleiding horeca: koks gezocht!

De kans dat jij in dit vakgebied je dromen kunt waarmaken is erg groot. Uit onderzoek van Branchevereniging KHN (Koninklijke Horeca Nederland) blijkt dat er maar liefst 6.000 vacatures zijn voor koks. Restaurants, lunchrooms en andere eetgelegenheden zitten dus te springen om personeel! Wil jij mensen met jouw culinaire verwennerij een heerlijk avondje uit bezorgen? Schrijf je dan in voor onze Vakopleiding Professioneel Kok. Wil je liever een horeca-opleiding MBO, kies dan voor de opleiding MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3.  Met dit diploma ben je in staat in je eentje een keuken te runnen. Natuurlijk ga je je kookskills nog verder uitbreiden. Maar je leert ook hoe je producten het beste kunt bewaren, hoe je zelfstandig een menu kunt samenstellen en hoe je bestellingen plaatst. Je houdt je dus niet alleen bezig met het bereiden van de gerechten, maar ook met het plannen, organiseren en uitvoeren van de werkzaamheden in de keuken. Zo word jij in korte tijd 'klaargestoomd' voor jouw droombaan!

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur en 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752

 

 

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang

Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.