• Home
  • Secretaresse en Managementsupport

Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbaar in elk bedrijf....

Lees meer

Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbaar in elk bedrijf. Als secretaresse, managementassistent of officemanager heb je een afwisselend takenpakket. Plannen, organiseren en communiceren zijn belangrijke onderdelen van je werk. Ondersteun jij graag anderen...

Lees meer

Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbaar in elk bedrijf....

Lees meer

Secretaresse en Managementsupport: 2 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbaar in elk bedrijf. Als secretaresse, managementassistent of officemanager heb je een afwisselend takenpakket. Plannen, organiseren en communiceren zijn belangrijke onderdelen van je werk. Ondersteun jij graag anderen in hun werk en vind je het leuk om dingen te regelen? Een opleiding bij Scheidegger is dan een mooie stap naar een baan waarin jij veel kunt betekenen voor collega’s en leidinggevenden.

Opleidingen voor secretaresse en managementassistent

Of het nu gaat om een groot of een klein bedrijf: overal zijn secretaresses en managementassistenten nodig. Een moderne secretaresse voert niet alleen taken uit, maar denkt ook mee. Door jouw werkzaamheden ken je het bedrijf  als geen ander. Je weet wat er speelt op de verschillende afdelingen. 

MBO Managementassistent

Met de erkende opleiding MBO Office Assistant niveau 3 leg jij in 18 maanden een uitstekende basis om deze rol te kunnen vervullen. Je leert onder andere: 

  • Hoe je vergaderingen voorbereidt;
  • Hoe je notuleert en aantekeningen maakt;
  • Hoe je bezoekers ontvangt. 

Werk je al als secretaresse en wil je een stapje hoger? Of wil je meteen op het niveau van een directiesecretaresse beginnen? Ga dan voor de opleiding MBO Management Assistent niveau 4. Ook deze opleiding is erkend. Na afloop ontvang je een officieel MBO-diploma.

MBO Medisch Secretaresse

Als je graag in de gezondheidszorg wilt werken, is de opleiding MBO Medisch Secretaresse iets voor jou. Een medisch secretaresse vervult een coördinerende rol op een ziekenhuisafdeling of in een huisartsenpraktijk. Omgaan met mensen staat centraal. Tijdens deze opleiding leer je onder meer:

  • De belangrijkste medische termen; 
  • Het opstellen van medische brieven; 
  • Het opstellen van medische dossiers.

HBO secretaresse

Als secretaresse ondersteun je vooral een manager, directeur of een team van managers en directeuren. Ben je op zoek naar meer uitdaging en zou je zelf ook leiding willen geven, bijvoorbeeld aan een team van secretaresses? Bij Scheidegger bieden we op verschillende niveaus opleidingen tot officemanager aan. Heb je bijvoorbeeld al een MBO-diploma en twijfel je nog of je HBO-niveau aankunt? Dan kun je kiezen voor de opleiding MHBO Officemanagement. Deze opleiding duurt 12 maanden en is een goede voorbereiding op een HBO-opleiding. Wil je liever meteen op HBO-niveau beginnen? Dan kun je kiezen voor de HBO Officemanagement, waarmee je in 12 maanden wordt klaargestoomd tot officemanager. Vanuit deze leergang kun je ook doorstromen in de HBO Associate degree Officemanagement en zo een erkend getuigschrift behalen.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang
Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.
Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Dit zijn de leukste opleidingen van 2023-2024

Het aanbod aan opleidingen die je kunt volgen kan soms overweldigend zijn. Je hoeft je hier niet door te laten afschrikken: jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen blijft ontzettend belangrijk. Wil je in één oogopslag zien wat onze studenten tot nu toe beschouwen als leuke opleidingen? Klik op een van deze populaire opleidingen hieronder en doe inspiratie op voor het studiejaar 2023-2024!