Brochure downloaden

 • Direct in jouw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of te printen
 • Home
 • Secretaresse en Managementsupport

Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbaar in elk bedrijf....

Lees meer

Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbaar in elk bedrijf. Als secretaresse, managementassistent of officemanager...

Lees meer

Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbaar in elk bedrijf. Als secretaresse, managementassistent of officemanager heb je een afwisselend takenpakket. Plannen, organiseren en communiceren zijn belangrijke onderdelen van je werk. Ondersteun jij graag anderen in hun werk en vind je het leuk om dingen te regelen? Een opleiding bij Scheidegger is dan een mooie...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 MBO Medisch Secretaresse

€ 1.914,00
MBO-opleidingen
6 maanden

2 MBO Medische Terminologie en Administratie

€ 1.052,50
MBO-opleidingen
3 maanden

3 HBO Projectmanagement

€ 1.914,00
HBO-opleidingen
6 maanden

4 MBO Management Assistant niveau 4

€ 6.849,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

5 MHBO Officemanagement

MHBO-opleidingen
Bekijk alle Secretaresse en Managementsupport opleidingen

   Secretaresse en Managementsupport: 19 opleidingen

   Filters

   HBO Associate Degree-opleidingen (1) Dit zijn wettelijk erkende HBO-opleidingen van 2 jaar, officieel geaccrediteerd door de NVAO. Je behaalt het officiële getuigschrift Associate degree. Hiermee kun je vrijstelling krijgen als je verder wilt studeren in een Bachelor. Vooropleidingseisen: diploma havo, vwo of MBO-niveau 4.

   NVAO-geaccrediteerd
   24 maanden HBO Associate Degree-opleidingen NVAO-geaccrediteerd

   HBO-opleidingen (5) De korte HBO-programma’s van Hogeschool Scheidegger bestaan uit modules die ook in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen zitten. Je volgt alleen modules rondom een specifiek onderwerp en bent dus snel klaar. Deze HBO-programma's bieden vrijstelling voor gelijke modules binnen een HBO Bacheloropleiding, als je daarna verder wilt studeren.

   MHBO-opleidingen (1) Voor deze opleidingen volg je modules op MBO-niveau en/of HBO-niveau en maak je een praktische opdracht op beginnend HBO-niveau. Hiermee laat je zien dat je verbanden kunt leggen en overkoepelend kunt meedenken. Zo toon je aan dat je klaar bent voor de volgende stap in jouw carrière.

   Erkende MBO-opleidingen (2) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

   MBO-opleidingen (5) Dit zijn opleidingen op MBO-niveau, samengesteld uit modules uit erkende MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4. Hierdoor leveren ze mogelijk vrijstellingen op als je wilt doorstromen naar een volledige erkende MBO-opleiding. Je loopt geen stage en krijgt geen algemene vakken, zoals Nederlands of Rekenen. Je ontvangt een officieel Scheidegger-diploma.

   Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (1) Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

   NVAO-geaccrediteerd
   6 maanden Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

   Trainingen (4) Een training helpt je jezelf te verbeteren, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, leidinggeven of persoonlijke effectiviteit. Je hebt geen examens en ontvangt na afloop een Scheidegger-certificaat. Een training is de perfecte manier om in korte tijd je vaardigheden aan te scherpen. Dit zie je direct terug in je dagelijkse werk en op je cv.

   Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

   Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

   Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbaar in elk bedrijf. Als secretaresse, managementassistent of officemanager heb je een afwisselend takenpakket. Plannen, organiseren en communiceren zijn belangrijke onderdelen van je werk. Ondersteun jij graag anderen in hun werk en vind je het leuk om dingen te regelen? Een opleiding bij Scheidegger is dan een mooie stap naar een baan waarin jij veel kunt betekenen voor collega’s en leidinggevenden.

   Opleidingen voor secretaresse en managementassistent

   Of het nu gaat om een groot of een klein bedrijf: overal zijn secretaresses en managementassistenten nodig. Een moderne secretaresse voert niet alleen taken uit, maar denkt ook mee. Door jouw werkzaamheden ken je het bedrijf  als geen ander. Je weet wat er speelt op de verschillende afdelingen. 

   MBO Managementassistent

   Met de erkende opleiding MBO Office Assistant niveau 3 leg jij in 18 maanden een uitstekende basis om deze rol te kunnen vervullen. Je leert onder andere: 

   • Hoe je vergaderingen voorbereidt;
   • Hoe je notuleert en aantekeningen maakt;
   • Hoe je bezoekers ontvangt. 

   Werk je al als secretaresse en wil je een stapje hoger? Of wil je meteen op het niveau van een directiesecretaresse beginnen? Ga dan voor de opleiding MBO Management Assistent niveau 4. Ook deze opleiding is erkend. Na afloop ontvang je een officieel MBO-diploma.

   MBO Medisch Secretaresse

   Als je graag in de gezondheidszorg wilt werken, is de opleiding MBO Medisch Secretaresse iets voor jou. Een medisch secretaresse vervult een coördinerende rol op een ziekenhuisafdeling of in een huisartsenpraktijk. Omgaan met mensen staat centraal. Tijdens deze opleiding leer je onder meer:

   • De belangrijkste medische termen; 
   • Het opstellen van medische brieven; 
   • Het opstellen van medische dossiers.

   HBO secretaresse

   Als secretaresse ondersteun je vooral een manager, directeur of een team van managers en directeuren. Ben je op zoek naar meer uitdaging en zou je zelf ook leiding willen geven, bijvoorbeeld aan een team van secretaresses? Bij Scheidegger bieden we op verschillende niveaus opleidingen tot officemanager aan. Heb je bijvoorbeeld al een MBO-diploma en twijfel je nog of je HBO-niveau aankunt? Dan kun je kiezen voor de opleiding MHBO Officemanagement. Deze opleiding duurt 12 maanden en is een goede voorbereiding op een HBO-opleiding. Wil je liever meteen op HBO-niveau beginnen? Dan kun je kiezen voor de HBO Officemanagement, waarmee je in 12 maanden wordt klaargestoomd tot officemanager. Vanuit deze leergang kun je ook doorstromen in de HBO Associate degree Officemanagement en zo een erkend getuigschrift behalen.

   Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

   We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

   Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

   We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

   Mail ons

   035 - 7 121 992

   06 - 10739752

    

    

   Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang

   Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

   Bezoek een van onze Open Avonden

   Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

   Wil je de studiegids thuis ontvangen?

   De nieuwe studiegids voor 2021 – 2022 wordt in juni verwacht. Laat je gegevens achter en wij sturen je de nieuwe studiegids op zodra deze beschikbaar is.