Klassikale opleidingen Ouderenzorg

Werken in de ouderenzorg

Vind jij het een uitdaging om cliënten te ondersteunen wanneer zij zelf niet alles meer...

Lees meer

Klassikale opleidingen Ouderenzorg

Werken in de ouderenzorg

Vind jij het een uitdaging om cliënten te ondersteunen wanneer zij zelf niet alles meer kunnen? Dan is een opleiding binnen de ouderenzorg iets voor jou. Je stelt met het hele zorgteam een zorgplan op en voert dat gezamenlijk uit. Het accent in je functie ligt op het verlenen van lichamelijke zorg, zoals de dagelijkse verzorging van de...

Lees meer

Klassikale opleidingen Ouderenzorg

Werken in de ouderenzorg

Vind jij het een uitdaging om cliënten te ondersteunen wanneer zij zelf niet alles meer kunnen? Dan is een opleiding binnen de ouderenzorg...

Lees meer
 • 0
  We helpen jou
  De juiste opleiding kiezen
 • 1
  Kies een
  Vakgebied of opleidingsniveau
 • 2
  Kies een
  Specialisatie
 • 3
  Bekijk de
  Opleidingen

Ouderenzorg: 9 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Duur
Toon alle opties

Erkende MBO-opleidingen (2) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (1) Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

HBO-opleidingen met subsidie (2) Dit is een subsidie vanuit het ministerie van OCW, bedoeld om meer volwassenen de mogelijkheid te bieden een HBO-opleiding te volgen. Deze subsidie kan oplopen tot wel € 10.000,- als je kiest voor een volledige HBO Bacheloropleiding.

HBO-opleidingen (4) De korte HBO-programma’s van Hogeschool Scheidegger bestaan uit modules die ook in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen zitten. Je volgt alleen modules rondom een specifiek onderwerp en bent dus snel klaar. Deze HBO-programma's bieden vrijstelling voor gelijke modules binnen een HBO Bacheloropleiding, als je daarna verder wilt studeren.

Klassikale opleidingen Ouderenzorg

Werken in de ouderenzorg

Vind jij het een uitdaging om cliënten te ondersteunen wanneer zij zelf niet alles meer kunnen? Dan is een opleiding binnen de ouderenzorg iets voor jou. Je stelt met het hele zorgteam een zorgplan op en voert dat gezamenlijk uit. Het accent in je functie ligt op het verlenen van lichamelijke zorg, zoals de dagelijkse verzorging van de patiënt, het toedienen van medicijnen of het geven van ondersteuning bij dagelijkse activiteiten. Ook het uitvoeren van verpleegkundige handelingen kan tot je dagelijkse werkzaamheden behoren.

Opleiding ouderenzorg

Wil je graag een opleiding volgen op het gebied van zorg, wonen en welzijn, waarmee je als verpleegkundige ouderenzorg kunt werken in een verpleeghuis, verzorgingshuis of in de thuiszorg? Dan kun je bij Scheidegger kiezen uit 2 interessante ouderenzorg opleidingen op MBO-niveau:

MBO Verzorgende IG niveau 3, specialisatie Verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)
MBO Verpleegkundige Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg niveau 4

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur en 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752

 

 

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."

Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker

Jouw eigen mentor

Klassikale en praktijkgerichte lessen

Waardevol diploma

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.