Volg een opleiding Management in de Zorg

Wil jij je ontwikkelen als leidinggevende of manager in zorg en welzijn? In onze praktijkgerichte opleidingsprogramma's...

Lees meer

Volg een opleiding Management in de Zorg

Wil jij je ontwikkelen als leidinggevende of manager in zorg en welzijn? In onze praktijkgerichte opleidingsprogramma's HBO Zorgmanagement besteden we op een inspirerende manier aandacht aan thema’s als kwaliteitsmanagement,...

Lees meer

Volg een opleiding Management in de Zorg

Wil jij je ontwikkelen als leidinggevende of manager in zorg en welzijn? In onze praktijkgerichte opleidingsprogramma's HBO Zorgmanagement besteden we op een inspirerende manier aandacht aan thema’s als kwaliteitsmanagement, procesbeheersing, financiering in de zorg en werken met budgetten. Ook verwerf je competenties die een leidinggevende of manager in de zorg en welzijnssector nodig heeft, zoals effectief vergaderen en onderhandelen en ontwikkel je je...

Lees meer

Management in de Zorg: 6 opleidingen

HBO Associate Degree-opleidingen (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree-opleidingen NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (3) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

MHBO-opleidingen (2) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Volg een opleiding Management in de Zorg

Wil jij je ontwikkelen als leidinggevende of manager in zorg en welzijn? In onze praktijkgerichte opleidingsprogramma's HBO Zorgmanagement besteden we op een inspirerende manier aandacht aan thema’s als kwaliteitsmanagement, procesbeheersing, financiering in de zorg en werken met budgetten. Ook verwerf je competenties die een leidinggevende of manager in de zorg en welzijnssector nodig heeft, zoals effectief vergaderen en onderhandelen en ontwikkel je je leiderschapsvaardigheden.

Word manager in de zorg

Professioneel management in de zorg- en welzijnssector wordt steeds belangrijker. Met de opleiding HBO Manager in de Zorg op je cv ben je dus heel interessant voor de arbeidsmarkt. In 1 jaar volg je 4 modules. Je leert als leidinggevende op een prettige manier, samen met je medewerkers, een afdeling of organisatie te managen. Die 4 modules zijn:

  • Zorgmanagement
  • Management en organisatie
  • Praktisch leidinggeven
  • Leiderschap en HRM


Je kunt ook kiezen voor het kortere programma HBO Zorgmanagement. Dit programma biedt in 2 modules de kern van wat je nodig hebt als leidinggevende in de zorg. Je leert een set van goede managementvaardigheden aan en hebt een goed beeld wat er van een moderne manager in de zorg wordt verwacht.
 
Een praktijkgerichte opleiding voor (startende) zorgmanagers is de 1-jarige MHBO Leidinggeven in Zorg en Welzijn. Ben jij mbo’er en wil je doorgroeien naar hbo-niveau? Dan is dit de perfecte opleiding voor jou. Je wordt in 1 jaar klaargestoomd voor een serieuze leidinggevende of coördinerende functie in de zorgsector.