Klassieke opleidingen Juridisch en Recht

Juridische afdeling: belangrijke functie

Als specialist op juridisch gebied vervul je in de organisatie een...

Lees meer

Klassieke opleidingen Juridisch en Recht

Juridische afdeling: belangrijke functie

Als specialist op juridisch gebied vervul je in de organisatie een belangrijke rol. Jij beperkt namelijk de risico’s die de organisatie loopt. Je toetst nieuwe arbeidsvoorwaarden, beoordeelt klachten van klanten, schrijft een verweer of doet onderzoek naar de mogelijkheden om voor een nieuw ontwikkeld product patent...

Lees meer

Klassieke opleidingen Juridisch en Recht

Juridische afdeling: belangrijke functie

Als specialist op juridisch gebied vervul je in de organisatie een belangrijke rol. Jij beperkt namelijk de risico’s...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 Budgetcoach

€ 1.834,00
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
6 maanden

2 MBO Juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4

€ 6.674,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

3 MBO Juridisch Medewerker

€ 1.834,00
MBO-opleidingen
6 maanden

4 MBO Schuldhulpverlening

€ 1.764,00
MBO-opleidingen
6 maanden

5 HBO Programma Budgetcoach (met subsidie)

€ 2.154,00
HBO-opleidingen met subsidie
9 maanden
Bekijk alle Juridisch en Recht opleidingen
 • 0
  We helpen jou
  De juiste opleiding kiezen
 • 1
  Kies een
  Vakgebied of opleidingsniveau
 • 2
  Kies een
  Specialisatie
 • Maak een keuze in stap 2
  3
  Bekijk de
  Opleidingen
 • 3
  Bekijk de
  Opleidingen

Kies een specialisatie en bekijk de opleidingen

Juridisch en Recht: 0 opleiding

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Variant
Toon alle varianten

Klassieke opleidingen Juridisch en Recht

Juridische afdeling: belangrijke functie

Als specialist op juridisch gebied vervul je in de organisatie een belangrijke rol. Jij beperkt namelijk de risico’s die de organisatie loopt. Je toetst nieuwe arbeidsvoorwaarden, beoordeelt klachten van klanten, schrijft een verweer of doet onderzoek naar de mogelijkheden om voor een nieuw ontwikkeld product patent aan te vragen. Wil jij aan de slag als juridisch medewerker, in de schuldhulpverlening werken of misschien wel de advocatuur in? Een opleiding bij Scheidegger is dan een mooie stap in deze richting.

Werken als juridisch medewerker of bewindvoerder

Zie jij jezelf wel in een ondersteunende rol bij een advocaten- of notariskantoor werken? Kies dan voor onze opleiding MBO Juridisch Medewerker. Als juridisch medewerker ondersteun je een advocaat of jurist door informatie te verzamelen over juridische zaken, klantendossiers bij te houden en het opstellen van akten en overeenkomsten. Wil je liever zelf mensen helpen bij het leren begrijpen en omgaan met wetten en regels, bijvoorbeeld als bewindvoerder? Met de erkende opleiding MBO Juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4 kun je werken in de schuldhulpverlening, maar ook bij een ministerie, gemeente of een rechtbank.

Rechten studeren op HBO-niveau?

Er zijn altijd wel situaties te bedenken waarin iemand met juridische kennis nodig is. Bijvoorbeeld bij het opstellen van contracten van werknemers, een echtscheiding of een probleem met je huisbaas. Vind je het interessant om je bezig te houden met wetgeving en daarbij anderen advies te geven? Kies dan voor een rechtenstudie. Met onze Bachelor HBO Rechten ben je straks breed inzetbaar als jurist of juridisch medewerker. Je leert alles over bijvoorbeeld privaatrecht, strafrecht, procesrecht, bedrijfsrecht en arbeidsrecht. Na het afronden van je opleiding kun je aan de slag in het bedrijfsleven, maar ook bij de overheid, een advocatenkantoor, notariskantoor of rechtbank. Twijfel je nog of een volledige HBO-Bachelor iets voor jou is? Met onze HBO Associate degree Rechten kun je in 2,5 jaar je diploma behalen en vervolgens doorstromen in de Bacheloropleiding. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de HBO Leergang Rechten. Deze leergang bestaat uit kernvakken van de Bacheloropleiding en zorgt ervoor dat je in 18 maanden alle kennis en vaardigheden leert die je in de praktijk het meest gebruikt.  

Volg een opleiding schuldhulpverlening

Mensen met geldproblemen kunnen die niet altijd zelf oplossen. Als schuldhulpverlener kun je deze mensen helpen. Je onderhandelt met schuldeisers, zoekt oplossingen om schulden af te betalen en begeleidt mensen in dit proces. In de opleiding MBO Schuldhulpverlening leer je hoe je dit allemaal kunt aanpakken. Met het diploma van deze opleiding kun je aan de slag bij een gemeente, kredietbank, financieel adviesbureau of detacheringsbedrijf. Wil je ook mensen helpen die niet in de schuldsanering zitten, maar wel financiële hulp kunnen gebruiken? Bijvoorbeeld om schulden te voorkomen, om mee te kunnen sparen of om minder problematische schulden sneller af te betalen? Kies dan voor de opleiding MBO Budgetcoaching en Maatschappelijke Dienstverlening. Met deze opleiding kun je aan de slag als budgetcoach en schuldhulpverlener.

Sociaal juridische dienstverlening

Ben jij heel behulpzaam en sociaal en wil je niet alleen op juridisch vlak iets voor mensen betekenen, maar ze ook begeleiden en adviseren bij problemen? Als sociaal juridisch dienstverlener ben jij de steun en toeverlaat van deze mensen. Je bemiddelt in conflicten om bijvoorbeeld een rechtszaak andere juridische stappen te voorkomen. In de HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) leer je hoe je op een professionele manier kunt helpen bij het oplossen van een probleem of geschil. Na het afronden van deze opleiding kun je op veel verschillende plekken werken, bijvoorbeeld in de jeugdzorg, in de verslavingszorg, in een gevangenis, bij een juridisch loket, het UWV of bij een woningbouwvereniging. Je kunt er ook voor kiezen om de HBO Leergang Sociaal Juridische Dienstverlening te volgen. Dan volg je alleen de belangrijkste vakken van de Bacheloropleiding. Wil je je na de leergang verder verdiepen in het vak? Dan kun je moeiteloos doorstromen in de Bachelorvariant.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur en 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752

 

 

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang

Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.