Brochure downloaden

 • Direct in jouw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of te printen
 • Home
 • Human Resource Management (HRM)

Opleidingen Human Resource Management (HRM)

Van loonadministratie tot HR-manager

Als je vroeger op personeelszaken werkte, hield je je voornamelijk...

Lees meer

Opleidingen Human Resource Management (HRM)

Van loonadministratie tot HR-manager

Als je vroeger op personeelszaken werkte, hield je je voornamelijk bezig met administratieve zaken. Loonadministratie is natuurlijk nog steeds een belangrijk deel van...

Lees meer

Opleidingen Human Resource Management (HRM)

Van loonadministratie tot HR-manager

Als je vroeger op personeelszaken werkte, hield je je voornamelijk bezig met administratieve zaken. Loonadministratie is natuurlijk nog steeds een belangrijk deel van het werk, maar de rol en functie van personeelszaken of HRM is veel meer strategisch geworden. Als HR-medewerker of HR-adviseur moet je antwoord kunnen geven op vragen als: Welke competenties verlangt de markt van onze mensen? Hoe zorgen we ervoor dat...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

€ 2.636,00
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
6 maanden

2 HBO HR-management

€ 2.760,00
HBO-opleidingen
12 maanden

3 HBO Associate degree Human Resource Management

€ 13.065,00
HBO Associate Degree-opleidingen
24 maanden

4 MBO Medewerker Human Resource Management (HRM) niveau 4

€ 6.849,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

5 Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

€ 1.308,00
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
3 maanden
Bekijk alle Human Resource Management (HRM) opleidingen

   Human Resource Management (HRM): 10 opleidingen

   Filters

   HBO Associate Degree-opleidingen (1) Dit zijn wettelijk erkende HBO-opleidingen van 2 jaar, officieel geaccrediteerd door de NVAO. Je behaalt het officiële getuigschrift Associate degree. Hiermee kun je vrijstelling krijgen als je verder wilt studeren in een Bachelor. Vooropleidingseisen: diploma havo, vwo of MBO-niveau 4.

   NVAO-geaccrediteerd
   24 maanden HBO Associate Degree-opleidingen NVAO-geaccrediteerd

   HBO-opleidingen (1) De korte HBO-programma’s van Hogeschool Scheidegger bestaan uit modules die ook in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen zitten. Je volgt alleen modules rondom een specifiek onderwerp en bent dus snel klaar. Deze HBO-programma's bieden vrijstelling voor gelijke modules binnen een HBO Bacheloropleiding, als je daarna verder wilt studeren.

   MHBO-opleidingen (1) Voor deze opleidingen volg je modules op MBO-niveau en/of HBO-niveau en maak je een praktische opdracht op beginnend HBO-niveau. Hiermee laat je zien dat je verbanden kunt leggen en overkoepelend kunt meedenken. Zo toon je aan dat je klaar bent voor de volgende stap in jouw carrière.

   Erkende MBO-opleidingen (1) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

   MBO-opleidingen (3) Dit zijn opleidingen op MBO-niveau, samengesteld uit modules uit erkende MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4. Hierdoor leveren ze mogelijk vrijstellingen op als je wilt doorstromen naar een volledige erkende MBO-opleiding. Je loopt geen stage en krijgt geen algemene vakken, zoals Nederlands of Rekenen. Je ontvangt een officieel Scheidegger-diploma.

   Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (3) Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

   NVAO-geaccrediteerd
   6 maanden Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

   Opleidingen Human Resource Management (HRM)

   Van loonadministratie tot HR-manager

   Als je vroeger op personeelszaken werkte, hield je je voornamelijk bezig met administratieve zaken. Loonadministratie is natuurlijk nog steeds een belangrijk deel van het werk, maar de rol en functie van personeelszaken of HRM is veel meer strategisch geworden. Als HR-medewerker of HR-adviseur moet je antwoord kunnen geven op vragen als: Welke competenties verlangt de markt van onze mensen? Hoe zorgen we ervoor dat talent voor de organisatie behouden blijft? Hoe komen we aan de juiste ‘handjes en hersens’? Welke risico’s lopen we op termijn met het huidige medewerkersbestand? Zijn onze arbeidsvoorwaarden wel competitief genoeg? Een opleiding van Scheidegger helpt je de antwoorden op die vragen te vinden.

   HRM-opleidingen

   Bij Scheidegger heb je de keuze uit een groot aantal opleidingen op het gebied van Human Resource Management (HRM) van MBO-niveau tot HBO Associate degree. Wil jij aan de slag als HR-adviseur of HR-manager? Dan zijn deze opleidingen heel interessant voor jou:

   ​Zoek je iets op MBO-niveau? Dan zit je goed met de erkende HRM-opleiding MBO Medewerker Human Resource Management (HRM) niveau 4. Werk je al op een HR-afdeling en wil je je meer specialiseren? Dan kun je denken aan bijvoorbeeld de opleiding MBO Juridisch Medewerker HRM.

   PDL-opleiding en BKL-opleiding

   Wil jij je specialiseren in loon- en salarisadministratie? Dan is het korte praktijkgerichte MBO-programma Basiskennis Loonadministratie (BKL®) echt iets voor jou. Met deze PDL-opleiding bereid je je voor op het examen waarmee je het officiële diploma Basiskennis Loonadministratie (BKL®) kunt halen. Of je zet al een stap verder met dé vakopleiding voor de loonadministrateur: Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). Na afronding van deze opleiding kun je zelfstandig een loonadministratie voeren, loonberekeningen maken en specifieke vragen hierover beantwoorden. Het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) biedt je mooie carrièrekansen.

   Het volledige aanbod van onze HRM-opleidingen tref je in de categorieën hierboven aan.

   Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

   We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt je vragen ook stellen via ons contactformulier of je helemaal bij laten praten tijdens een van onze open avonden.

   Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

   We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

   Mail ons

   035 - 7 121 992

   06 - 10739752

    

    

   Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang

   Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

   Bezoek een van onze Open Avonden

   Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

   Wil je de studiegids thuis ontvangen?

   De nieuwe studiegids voor 2021-2022 is er! Laat je gegevens achter en wij sturen de nieuwe gids zo spoedig mogelijk op.