HBO Associate degree Management in de Zorg

NVAO-geaccrediteerde opleiding - 2 jaar

Niveau

HBO Associate Degree-opleidingen

Duur

24 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je een verpleegkundige of medische achtergrond? En krijg je een meer coördinerende of leidinggevende rol in de zorg? Deze opleiding biedt praktische handvatten om succesvol leiding te geven op het niveau van operationeel manager of leidinggevende. Alle belangrijke punten waar je in je werk mee te maken hebt, komen in deze praktische opleiding aan de orde. Je verdiept je in onderwerpen op het gebied van management in de zorg, organisatiegedrag, kwaliteitsmanagement en leiderschap. Dit programma wordt uitgevoerd door onze businesspartner Hogeschool NCOI. Je kunt na afronding dit programma mogelijk rechtstreeks inbrengen in een volledige HBO Bachelor Management in de Zorg van NCOI.

Subsidie

Dit programma maakt deel uit van de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. Je ontvangt tot maar liefst € 5.000,- korting. Kijk daarvoor bij het programma HBO Associate degree Management in de Zorg (met subsidie). Zie Subsidie.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Subsidie en Financieel voordeel.

HBO Associate degree

Met een Associate degree (Ad) word je opgeleid voor een wettelijk erkend getuigschrift. Deze opleidingen zijn naast HBO Bachelor en Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-opleidingen zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 2,5 jaar een volledige HBO-opleiding af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kun je weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Voor wie?

Je wilt in 2 jaar tijd een officieel diploma behalen op het gebied van management in de zorg. Je doet kennis en vaardigheden op die je kunt gebruiken in je werk als middle manager. De HBO Associate degree Management in de Zorg is bedoeld voor mensen met een leidinggevende functie in de zorg. Wil je verder carrière maken? Dan kan het interessant zijn om na de opleiding door te gaan met de HBO Bachelor Management in de Zorg van onze businesspartner Hogeschool NCOI. De Associate degree kan mogelijk volledig ingebracht worden, zodat er een studieduur van maximaal 2 jaar overblijft voor het behalen van de complete Bachelor.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze opleiding met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 fases met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Afsluitend ga je afstuderen. Deze HBO Associate-degreeopleiding duurt in principe 2,5 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

Aanpak

Je ontwikkelt je op een zeer praktische wijze op erkend HBO Bachelorniveau. Onderwerpen op het gebied van management in de zorg komen uitgebreid aan bod. Daarnaast verdiep je je in verandermanagement en werk je aan je leidinggevende en communicatieve vaardigheden. Hiermee krijg je een integraal begrip van management en de vormen die management aan kan nemen binnen zorginstanties.

De opleiding heeft een wettelijke duur van 2 jaar en is zo gepland dat je de grootste slagingskans hebt. De meeste studenten realiseren het programma in deze aangegeven tijd. Als je meer tijd nodig hebt, bijvoorbeeld door een nieuwe baan, een verhuizing of de geboorte van een kind, of gewoon omdat dat je beter uitkomt, kun je door de praktische modulaire aanpak heel eenvoudig je opleiding vertragen. Als je langer studeert, betaal je geen extra kosten voor het programma. De opleiding richt zich meteen op de kern van het vakgebied. Dat geeft directe herkenbaarheid en toepassingsmogelijkheden. Per module rond je steeds een onderwerp af. Daarmee heb je een zeer overzichtelijk en goed georganiseerd programma. De meeste modules zijn bovendien ook op basis van e-learning te volgen. Je zult merken hoe prettig dit werkt.

Stage

Onze opleidingen zijn praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Als je geen (passende) baan hebt, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt 2 maanden stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je wel een passende baan? Dan is een stage niet nodig.

Vrijstelling

Vanuit deze HBO Associate degree Management in de Zorg kun je eventueel verder studeren in een van de HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI. Als je toelaatbaar bent, ontvang je vrijstelling voor gelijke onderdelen. Zie Toelichting HBO voor de voorwaarden.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma 120EC

Fase 1

 • Management in de zorg 8 EC
 • Organisatiegedrag 8 EC
 • Managementvaardigheden 8 EC
 • Financieel management voor zorg en welzijn 8 EC
 • Kwaliteits- en procesmanagement in de zorg 8 EC
 • HR-management 8 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC
 • Eindopdracht 6 EC

Fase 2

 • Inspirerend leidinggeven 12 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden 12 EC
 • Verandering, management en organisatie 12 EC
 • Organisatieverandering, personeel en begeleiding 12 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC
 • Afstuderen 6 EC

Een verkort programma

Associate-degreeopleidingen hebben een wettelijke duur van 2 jaar. Als je de opleiding HBO Leergang Zorgmanagement van Scheidegger hebt gevolgd, krijg je vrijstelling voor de onderwerpen die jij al beheerst in de eerste fase van deze HBO Associate-degreeopleiding.

Examens

Je ontvangt tijdens de opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Iedere module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen.

Getuigschrift

Je sluit de opleiding af met het officieel erkende getuigschrift ‘HBO Associate degree Management in de Zorg’ van Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (zoals Associate degree) te verlenen.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-

Cursusgeld: € 6.390,-

Studiemateriaal: € 1.250,-

Examenkosten: € 2.015,-

Eindopdracht: € 350,-

Afstuderen: € 600,-

Praktijkprogramma: € 990,-

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten vanaf het tweede jaar: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 2, 8 of 24 termijnen betalen.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

HBO Associate degree Management in de Zorg

NVAO-geaccrediteerde opleiding - 2 jaar

Niveau

HBO Associate Degree-opleidingen

Duur

24 maanden Duur van de opleiding