Pre Bachelor Verpleegkunde

Kort programma naar versnelde HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) - 3 maanden

Niveau

HBO Bacheloropleidingen

Duur

3 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je een diploma MBO Verpleegkunde op niveau 4 en wil je doorstuderen op HBO-niveau? Dan is deze opleiding een uitstekende keuze. Je wordt in een aantal lessen klaargestoomd voor de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort. In de Pre Bachelor Verpleegkunde breng je je vaardigheden op het gebied van onder meer vakinhoudelijk handelen en samenwerking op een hoger niveau. Bovendien geeft het diploma van deze opleiding in principe recht op vrijstelling, zodat je je diploma HBO-V in 2 jaar kunt behalen. Deze opleiding vormt de schakel tussen de MBO en HBO Verpleegkunde. Aan het einde van de Pre Bachelor Verpleegkunde ben je toegerust met de vereiste kennis en competenties, zodat je de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) met succes kunt volgen. Je zet dus niet alleen een mooie stap in je ontwikkeling als verpleegkundige, maar kunt tevens in korte tijd je diploma HBO-V halen. Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met onze businesspartner NCOI.

Accreditatie

Deze opleiding is voorbereid voor registratie in het Kwaliteitsregister V&VN. Zie de website voor de meest actuele status.

Voor wie?

Ben je een verpleegkundige met een opleiding op MBO-niveau 4 of aanverwant en wil je via een verkorte route doorstuderen in de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V)? Dan is deze opleiding een goede keuze. Je kunt na dit programma mogelijk je HBO-V in 2 jaar behalen.

Vooropleiding

Wij gaan ervan uit dat je een relevante vooropleiding Verpleegkunde op MBO-niveau 4 hebt afgerond en dat je in het bezit bent van een relevante BIG-registratie. Wij adviseren je om tijdens deze opleiding in het bezit te zijn van een relevante werk- of stageplek.

Aanpak

Onze HBO-programma’s zijn zeer praktijkgericht. Tijdens de lessen worden niet alleen de theorie en de gemaakte opdrachten besproken, maar werk je ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Bovendien voer je inspirerende en leerzame discussies met je medestudenten, waardoor je samen tot oplossingen komt. Dat maakt het HBO ook leuk en direct toepasbaar. Ook heb je tijdens je opleiding toegang tot de digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens. Zie voor meer informatie e-Connect.

Natuurlijk moet je het zelf doen, maar je staat er niet alleen voor. Tijdens je studie krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor, die als geen ander weet wat er allemaal komt kijken bij het volgen van een opleiding. Zo helpen wij je om het beste uit jezelf te halen want jouw doel is ons doel: een diploma!

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Evidence-based practice
 • Klinisch redeneren
 • Verpleegkundig proces
 • CanMeds
 • Redeneerhulpen
 • Verpleegkundig leiderschap
 • Zelfmanagement van de zorgvrager
 • Reflectie

Afronding en diploma

Je rondt de opleiding af met een eindopdracht. Heb je hiervoor een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het NCOI-diploma ‘Pre Bachelor Verpleegkunde’.

Na het succesvol afronden van de Pre Bachelor Verpleegkunde kun je je inschrijven voor de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dagopleiding: 4 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur

Als je een dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld: € 490,-

Studiemateriaal: € 200,-

Examenkosten: € 195,-

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

Pre Bachelor Verpleegkunde

Kort programma naar versnelde HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) - 3 maanden

Niveau

HBO Bacheloropleidingen

Duur

3 maanden Duur van de opleiding