Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Niveau

HBO Bacheloropleidingen

Duur

3 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je een diploma MBO Verpleegkunde op niveau 4 en wil je doorstuderen op HBO-niveau? Dan is deze opleiding een uitstekende keuze. In het Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige breng je je vaardigheden op het gebied van onder meer vakinhoudelijk handelen en samenwerking op een hoger niveau. Onder leiding van topdocenten met veel praktijkervaring ga je aan de slag met onderwerpen als klinisch redeneren, verpleegkundig leiderschap en evidence-based practice. Aan het einde van het Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige ben je toegerust met de vereiste kennis en competenties om je functie als verpleegkundige zo optimaal mogelijk te kunnen vervullen en patiënten nog betere zorg te kunnen bieden. Met dit praktijkgerichte programma zet je dus een mooie stap in je ontwikkeling als verpleegkundige. Er wordt binnen de zorg gewerkt aan nieuwe functieprofielen. In 2020 zijn er 4 verpleegkundige en verzorgende beroepen: verzorgende IG, verpleegkundige, regieverpleegkundige en verpleegkundig specialist. Dit Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige biedt jou de gelegenheid om door te stromen van MBO-niveau 4 in een verkort traject naar volwaardig HBO-V.

Accreditatie

Deze opleiding is voorbereid voor registratie in het Kwaliteitsregister van V&VN. Zie de website voor de meest actuele status.

Voor wie?

Ben je een verpleegkundige met een opleiding op MBO-niveau 4 of aanverwant en wil je via een verkorte route doorstuderen in de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V)? Dan is deze opleiding een goede keuze voor jou. Je kunt na dit programma mogelijk jouw HBO-V in 2 jaar behalen.

Wij gaan ervan uit dat je een relevante vooropleiding Verpleegkunde op MBO-niveau 4 hebt afgerond en dat je in het bezit bent van een relevante BIG-registratie. Wij adviseren je om tijdens deze opleiding in het bezit te zijn van een relevante werk- of stageplek.

Unieke opleidingsopzet

Je ontwikkelt in deze praktijkgerichte en compacte opleiding in korte tijd kennis, inzicht en vaardigheden die het mogelijk maken om succesvol door te studeren op HBO-niveau. Je wordt tijdens de opleiding begeleid door docenten die zelf werkzaam zijn in de praktijk. Tussen de bijeenkomsten door werk je aan concrete opdrachten en cases. Je verbindt deze waar nodig aan je eigen werkomgeving.

Btw

Je ziet de prijs die je als consument betaalt. Ben je werkgever en wil je informatie over de btw, kijk dan op Praktische informatie.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Evidence-based practice
 • Klinisch redeneren
 • Verpleegkundig proces
 • CanMeds
 • Redeneerhulpen
 • Verpleegkundig leiderschap
 • Zelfmanagement van de zorgvrager
 • Reflectie

Afronding

Je rondt de opleiding af met een praktijkgerichte eindopdracht.

Diploma

Heb je een voldoende behaald, dan ontvang je het NCOI-diploma ‘HBO Regie Verpleegkundige’.

Na het succesvol afronden van de Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige kun je je inschrijven voor de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dagopleiding: 4 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avondopleiding: 8 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Lesgeld: € 490,-

Studiemateriaal: € 200,-

Examenkosten: € 195,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752
 

 

Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Niveau

HBO Bacheloropleidingen

Duur

3 maanden Duur van de opleiding