• Home
 • Financieel en Administratie

Opleidingen Financieel en Administratie

Voor organisaties is goed geldbeheer een must. Een goede financiële administratie vormt dan ook de basis voor...

Lees meer

Opleidingen Financieel en Administratie

Voor organisaties is goed geldbeheer een must. Een goede financiële administratie vormt dan ook de basis voor een gezond bedrijf, en voorkomt achterstallige betalingen, gemiste inkomsten en problemen met de Belastingdienst....

Lees meer

Opleidingen Financieel en Administratie

Voor organisaties is goed geldbeheer een must. Een goede financiële administratie vormt dan ook de basis voor een gezond bedrijf, en voorkomt achterstallige betalingen, gemiste inkomsten en problemen met de Belastingdienst. Werk je op een financiële afdeling? Of wil je je verder ontwikkelen richting een carrière in de financiële administratie? Dan moet je over goede financiële kennis en vaardigheden beschikken. Bij Scheidegger vind je de opleiding of cursus...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

€ 2.636,00
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
6 maanden

2 Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

€ 2.881,00
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
9 maanden

3 MBO Bedrijfsadministrateur niveau 4

€ 6.849,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

4 MBO Professioneel Administratief Medewerker

€ 2.709,00
MBO-programma
12 maanden

5 Basiskennis Boekhouden (BKB®)

€ 971,00
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
3 maanden
Bekijk alle Financieel en Administratie opleidingen

   Financieel en Administratie: 14 opleidingen

   Filters

   Filter
   Niveau
   Toon alle niveau's
   Prijs

   HBO Associate Degree-opleidingen (2) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

   NVAO-geaccrediteerd
   24 maanden HBO Associate Degree-opleidingen NVAO-geaccrediteerd

   HBO-programma (1) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

   MHBO-opleidingen (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

   Erkende MBO-opleidingen (1) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

   MBO-programma (4) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

   Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (5) Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

   NVAO-geaccrediteerd
   9 maanden Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
   NVAO-geaccrediteerd
   3 maanden Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
   NVAO-geaccrediteerd
   3 maanden Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

   Opleidingen Financieel en Administratie

   Voor organisaties is goed geldbeheer een must. Een goede financiële administratie vormt dan ook de basis voor een gezond bedrijf, en voorkomt achterstallige betalingen, gemiste inkomsten en problemen met de Belastingdienst. Werk je op een financiële afdeling? Of wil je je verder ontwikkelen richting een carrière in de financiële administratie? Dan moet je over goede financiële kennis en vaardigheden beschikken. Bij Scheidegger vind je de opleiding of cursus die bij jouw leerdoelen past. Daarmee word je een waardevolle toevoeging voor iedere financiële afdeling.

   Financiële administratie

   Debiteuren- en crediteurenbeheer, belastingaangifte doen, factureren, declareren en het opstellen van jaarrekeningen of winst-en-verliesrekeningen. En dat zijn nog maar een paar taken die onder de financiële administratie vallen. Zonder financiële administratie kunnen organisaties niet functioneren. Inzicht in de geldcyclus is daarom essentieel bij het nemen van belangrijke besluiten. Maar dat niet alleen: ook de bedrijfsdoelstellingen leunen op een goede financiële administratie. Zonder de juiste cijfers kan er geen concreet beeld van de toekomst worden geschetst. Daarom moeten werknemers op een financiële afdeling over actuele kennis en vaardigheden beschikken om de financiële administratie correct door te voeren.

   Cursus boekhouden

   De boekhouding is het kloppende hart binnen de bedrijfsadministratie. Om je organisatie financieel gezond te houden moet je overzichtelijk én met cijfers kunnen werken. Een opleiding of cursus boekhouden is dan ook zeker de moeite waard. Heb je nog weinig of geen ervaring met boekhouden? Start dan met de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®). In deze opleiding maak je kennis met de basiselementen van het vak. Heb je al enige kennis en ervaring van boekhouden opgedaan? Duik dan verder in de materie met de vakopleiding Praktijkdiploma Boekhouden, ook wel PDB® genoemd. Daarmee ontwikkel je jezelf in 9 maanden tot een expert op gebied van boekhouden. Je krijgt inzicht in alle boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen. Wil je binnenkort aan de slag in de boekhouding? Met deze opleidingen maak je een vliegende start in jouw financiële carrière.

   Opleidingen Financiële Administratie

   Ben je werkzaam als financieel-administratief medewerker op een financiële afdeling? Of wil je binnenkort aan de slag als hoofd financiële administratie? Bij Scheidegger kun je uit verschillende financiële opleidingen kiezen, die je kennis en vaardigheden op financieel gebied vergroten. Met de MBO-opleiding Financiële Administratie ontwikkel je bijvoorbeeld een stevige basis op gebied van administratie en boekhouden. Wil je liever meer weten over bedrijfsadministratie? Volg dan de erkende MBO-opleiding Bedrijfsadministrateur niveau 4. In deze opleiding maak je kennis met de belangrijkste facetten op financieel gebied om direct als bedrijfsadministrateur aan de slag te gaan! En of je nu een functie als financieel-administratief medewerker of manager financiële administratie ambieert: met de erkende opleidingen van Scheidegger ben je een waardevolle toevoeging aan iedere financiële afdeling.   
    
   Studeer ook met de wind in de rug en schrijf je in voor een financiële opleiding of cursus bij Scheidegger. Wil je meer opleidingen zien in het vakgebied Financieel en Administratie? Ons hele aanbod financiële opleidingen en cursussen vind je boven aan deze pagina!

   Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

   We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

   Mail ons

   035 - 7 121 992

   06 - 10739752

    

    

   Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang

   Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

   Bezoek een van onze Open Avonden

   Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

   Wil je de studiegids thuis ontvangen?

   De nieuwe studiegids voor 2021-2022 is er! Laat je gegevens achter en wij sturen de nieuwe gids zo spoedig mogelijk op.