• Home
 • Facilitaire Dienstverlening

Opleidingen Facilitaire Dienstverlening

Ben jij servicegericht ingesteld? En vind jij het belangrijk dat alles in jouw organisatie op rolletjes loopt?...

Lees meer

Opleidingen Facilitaire Dienstverlening

Ben jij servicegericht ingesteld? En vind jij het belangrijk dat alles in jouw organisatie op rolletjes loopt? Dan is een opleiding Facilitaire Dienstverlening van Scheidegger echt iets voor jou. Je ontwikkelt...

Lees meer

Opleidingen Facilitaire Dienstverlening

Ben jij servicegericht ingesteld? En vind jij het belangrijk dat alles in jouw organisatie op rolletjes loopt? Dan is een opleiding Facilitaire Dienstverlening van Scheidegger echt iets voor jou. Je ontwikkelt je in korte tijd tot een facilitair expert waar jouw organisatie op kan bouwen. Je gaat heel concreet aan de slag met zaken als gebouwbeheer, logistiek, inkoop en voorraadbeheer. Daarnaast kun je jezelf ontwikkelen op het gebied van projectmatig werken,...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 MBO Facilitair Leidinggevende niveau 4

€ 6.849,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

2 MBO Medewerker Facilitaire Dienstverlening niveau 2

€ 3.800,00
Erkende MBO-opleidingen
12 maanden

3 MBO Basisopleiding Facilitair Medewerker

€ 1.914,00
MBO-programma
6 maanden

4 MHBO Facilitair Management

€ 2.760,00
MHBO-opleidingen
12 maanden

5 HBO Facilitair Manager

€ 1.914,00
HBO-programma
6 maanden
Bekijk alle Facilitaire Dienstverlening opleidingen

   Facilitaire Dienstverlening: 9 opleidingen

   HBO Associate Degree-opleidingen (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

   HBO-programma (3) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

   MHBO-opleidingen (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

   Erkende MBO-opleidingen (2) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

   MBO-programma (2) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

   Opleidingen Facilitaire Dienstverlening

   Ben jij servicegericht ingesteld? En vind jij het belangrijk dat alles in jouw organisatie op rolletjes loopt? Dan is een opleiding Facilitaire Dienstverlening van Scheidegger echt iets voor jou. Je ontwikkelt je in korte tijd tot een facilitair expert waar jouw organisatie op kan bouwen. Je gaat heel concreet aan de slag met zaken als gebouwbeheer, logistiek, inkoop en voorraadbeheer. Daarnaast kun je jezelf ontwikkelen op het gebied van projectmatig werken, verandermanagement, problemen oplossen en het communiceren van collega's en externe partijen. Het resultaat? Een organisatie met medewerkers die hun werk optimaal uit kunnen voeren. En dat draagt weer bij aan meer werkgeluk en een beter bedrijfsresultaat!

   Facilitaire opleidingen

   Wil je werken in de facilitaire dienstverlening? Bij Scheidegger volg je de opleiding die bij je ambities past. Misschien wil je aan de slag als facilitair medewerker of als manager binnen het facilitair management. Bij Scheidegger kun je kiezen uit een ruim aanbod opleidingen op verschillende niveaus. Zoek je een facilitaire MBO-opleiding? Volg dan een van onze MBO-programma’s, zoals de MBO-Basisopleiding Facilitair Medewerker. Maar ook voor programma’s op HBO-niveau en volledige, erkende MBO-opleidingen zit je bij Scheidegger op je plek. Wat voor facilitaire opleiding je ook kiest: bij Scheidegger haal jij je diploma met de wind in de rug!

   MBO Facilitair Management

   Wil jij als facilitair manager aan de slag binnen je organisatie? Als facilitair leidinggevende ben je onder andere verantwoordelijk voor gebouwenbeheer, maak je planningen voor je team en houd je nauw contact over de facilitaire voorzieningen met het (hogere) management. Maar dat is niet alles: ook heb je te maken met de aansturing van personeel. Daarom is het belangrijk dat je over leidinggevende vaardigheden beschikt. Met de officieel erkende MBO-opleiding Facilitair Leidinggevende niveau 4 doe je nuttige kennis en vaardigheden op om leiding aan je team te geven. Na de opleiding kun je direct als facilitair leidinggevende aan de slag!

   HBO Facilitair Management

   Wil je je verdiepen in een specifiek onderdeel binnen het facilitair management? Bij Scheidegger kun je ook waardevolle programma’s op HBO-niveau volgen. Dat zijn korte programma’s die modules van volledig erkende HBO-opleidingen bevatten. Je doet de belangrijkste kennis en vaardigheden op over het vakgebied. En deze kun je direct in de praktijk toepassen! Meld je bijvoorbeeld aan voor het HBO-programma Facilitair Management en leer facilitaire activiteiten binnen een bedrijf te overzien en beheren. Na 12 maanden ben je dé facilitaire professional binnen je organisatie. Meer aan je leidinggevende skills werken? In het HBO-programma Facilitair Manager beschik je na 6 maanden over de vaardigheden die je als facilitair leidinggevende nodig hebt. 
    
   Andere opleidingen in de facilitaire dienstverlening zien? Bekijk alle opleidingen in dit vakgebied boven aan deze pagina!

   Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

   We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

   Mail ons

   035 - 7 121 992

   06 - 10739752

    

    

   Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang

   Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

   Bezoek een van onze Open Avonden

   Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

   Wil je de studiegids thuis ontvangen?

   De nieuwe studiegids voor 2021-2022 is er! Laat je gegevens achter en wij sturen de nieuwe gids zo spoedig mogelijk op.