Opleidingen Coaching en Psychologie

Coaching en Psychologie: dring door tot de kern

Waarom doen we wat we doen? Wat zijn onze drijfveren? Waarom gaat...

Lees meer

Opleidingen Coaching en Psychologie

Coaching en Psychologie: dring door tot de kern

Waarom doen we wat we doen? Wat zijn onze drijfveren? Waarom gaat het in de ene relatie soepel en in de andere niet? Hoe beïnvloed je mensen en hoe breng je ze tot inzichten? Zijn dit vragen die jou interesseren en wil jij graag mensen helpen hier antwoorden op te vinden? Een opleiding bij Scheidegger is dan een...

Lees meer

Opleidingen Coaching en Psychologie

Coaching en Psychologie: dring door tot de kern

Waarom doen we wat we doen? Wat zijn onze drijfveren? Waarom gaat het in de ene relatie soepel en in de andere niet?...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 HBO Creatieve Therapie in de Hulpverlening

€ 1.834,00
HBO-opleidingen
6 maanden

2 HBO Kinderpsychologie

€ 1.850,00
HBO-opleidingen
6 maanden

3 HBO Erkend Kindertherapeut

€ 3.294,00
HBO-opleidingen
12 maanden

4 HBO Toegepaste Psychologie

€ 3.294,00
HBO-opleidingen
12 maanden

5 HBO Coaching

€ 2.689,00
HBO-opleidingen
9 maanden
Bekijk alle Coaching en Psychologie opleidingen
 • 0
  We helpen jou
  De juiste opleiding kiezen
 • 1
  Kies een
  Vakgebied of opleidingsniveau
 • 2
  Kies een
  Specialisatie
 • Maak een keuze in stap 2
  3
  Bekijk de
  Opleidingen
 • 3
  Bekijk de
  Opleidingen

Coaching en Psychologie: 24 opleidingen in Leiden

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (5) Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

MHBO-opleidingen (1) Voor deze opleidingen volg je modules op MBO-niveau en/of HBO-niveau en maak je een praktische opdracht op beginnend HBO-niveau. Hiermee laat je zien dat je verbanden kunt leggen en overkoepelend kunt meedenken. Zo toon je aan dat je klaar bent voor de volgende stap in jouw carrière.

HBO-opleidingen (18) De korte HBO-programma’s van Hogeschool Scheidegger bestaan uit modules die ook in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen zitten. Je volgt alleen modules rondom een specifiek onderwerp en bent dus snel klaar. Deze HBO-programma's bieden vrijstelling voor gelijke modules binnen een HBO Bacheloropleiding, als je daarna verder wilt studeren.

Opleidingen Coaching en Psychologie

Coaching en Psychologie: dring door tot de kern

Waarom doen we wat we doen? Wat zijn onze drijfveren? Waarom gaat het in de ene relatie soepel en in de andere niet? Hoe beïnvloed je mensen en hoe breng je ze tot inzichten? Zijn dit vragen die jou interesseren en wil jij graag mensen helpen hier antwoorden op te vinden? Een opleiding bij Scheidegger is dan een mooie opstap naar een carrière waarin jij écht iets kunt betekenen voor anderen.

Volg je passie met een opleiding toegepaste psychologie

Wil jij psychologie studeren op HBO-niveau? Bij Scheidegger kun je kiezen uit verschillende opleidingen. Met de HBO Toegepaste Psychologie leg je in twaalf maanden een stevige basis om aan de slag te gaan als psycholoog. Je leert hoe het menselijk brein werkt, hoe je gedrag kunt beïnvloeden en je leert over verschillende therapieën bij psychische stoornissen. 

Coaching opleidingen

Kun jij goed luisteren naar anderen en vind jij het leuk om mensen te adviseren? Ga dan voor een opleiding tot coach. Mensen hebben soms behoefte aan een duwtje in de rug en daar kun jij bij helpen. Iemand vindt het eng om een andere baan te zoeken of is heel verlegen en wil daaraan werken. In onze opleiding HBO Coaching leer je hoe je deze mensen kunt stimuleren en inspireren die stap te zetten. Met de Basisopleiding Coaching kun je op MBO-niveau leren hoe je mensen helpt het beste uit henzelf te halen. 

Kies voor een opleiding kinderpsychologie

Kinderen maken in de jaren dat ze opgroeien een enorme ontwikkeling door. Voor ouders en verzorgers kan het soms lastig zijn om een kind te begrijpen. Zeker wanneer er sprake is van gedrags- of ontwikkelingsproblemen. In de opleiding HBO Kinderpsychologie word je voorbereid op het helpen en begeleiden van kinderen met problemen. Met deze opleiding kun je in de jeugdzorg, kinderopvang, naschoolse opvang of kinderhulpverlening gaan werken. Wil je als zelfstandig kindertherapeut met een eigen praktijk aan de slag? Of werk je al in het onderwijs of de hulpverlening en wil je je specialiseren in kindertherapie? Kies dan voor de opleiding HBO Erkend Kindertherapeut. Deze opleiding is goedgekeurd door de Stichting Nederlands Register voor Opleidingen (SNRO). Dat betekent dat je met dit diploma aantoont de perfecte kennis en kwaliteiten te hebben om kinderen te helpen met hun problemen.

Word kindercoach

Een kindertherapeut houdt zich vaak bezig met de oorzaken van problemen en pakt die aan. Denk jij liever vanuit oplossingen en wil je je meer richten op de toekomst van een kind? Ga dan voor de opleiding HBO Kindercoach. Een van de belangrijkste taken van een kindercoach is het vergroten van het zelfvertrouwen van kinderen en ze stimuleren hun talenten te gebruiken. Je kunt je ook specifiek richten op bepaalde onderdelen in de kindercoaching. Kijk eens bij onze korte vakopleiding Coach Dyslexie en Taalonderwijs. Zo kun jij het verschil maken in een kinderleven!

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752

 

 

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang

Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.