Brochure downloaden

 • Direct in jouw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of te printen
Door dit formulier te verzenden ontvangt je de brochure binnen enkele ogenblikken in jouw E-mail box. Velden met een * zijn verplicht.
 

Om u beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie op uw opleiding kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen. 

Het privacy statement van Scheidegger is van toepassing op dit formulier.

Klassikale opleidingen Sport, Bewegen en Voeding

Sport en bewegen: maak van je hobby je beroep

Het liefst zou jij de hele dag sporten. Van hardlopen...

Lees meer

Klassikale opleidingen Sport, Bewegen en Voeding

Sport en bewegen: maak van je hobby je beroep

Het liefst zou jij de hele dag sporten. Van hardlopen tot tafeltennis: jij vindt het allemaal leuk. Lekker bewegen en een gezonde leefstijl spelen een belangrijke rol in jouw leven. Waarom zou je in dat geval niet van jouw hobby je werk maken? Zo kun je ook andere mensen inspireren en motiveren om een...

Lees meer

Klassikale opleidingen Sport, Bewegen en Voeding

Sport en bewegen: maak van je hobby je beroep

Het liefst zou jij de hele dag sporten. Van hardlopen tot tafeltennis: jij vindt het allemaal leuk. Lekker...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 Voedingsconsulent

€ 1.834,00
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
6 maanden

2 Vakopleiding Erkend Gewichtsconsulent

€ 3.444,00
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
12 maanden

3 Voedingsleer

€ 991,50
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
3 maanden

4 Diëtetiek

€ 991,50
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
3 maanden
Bekijk alle Sport, Bewegen en Voeding opleidingen
 • 0
  We helpen jou
  De juiste opleiding kiezen
 • 1
  Kies een
  Vakgebied of opleidingsniveau
 • 2
  Kies een
  Specialisatie
 • Maak een keuze in stap 2
  3
  Bekijk de
  Opleidingen
 • 3
  Bekijk de
  Opleidingen

Kies een specialisatie en bekijk de opleidingen

Sport, Bewegen en Voeding: 4 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (4) Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Klassikale opleidingen Sport, Bewegen en Voeding

Sport en bewegen: maak van je hobby je beroep

Het liefst zou jij de hele dag sporten. Van hardlopen tot tafeltennis: jij vindt het allemaal leuk. Lekker bewegen en een gezonde leefstijl spelen een belangrijke rol in jouw leven. Waarom zou je in dat geval niet van jouw hobby je werk maken? Zo kun je ook andere mensen inspireren en motiveren om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Denk je na over een toekomst in de sport? Een sportopleiding bij Scheidegger is dan een prima startschot voor je carrière.

Sportopleiding op MBO-niveau

Het sportvak is ontzettend breed en je kunt er verschillende kanten mee op. De vraag is vooral: wat past het beste bij jou? Wil je als instructeur bij een sportvereniging of als activiteitenbegeleider in de recreatiesector gaan werken? In de opleiding MBO Sport- en Bewegingsleider niveau 3 leer je hoe je trainingen bij sportclubs geeft en hoe je activiteiten op bijvoorbeeld een camping of een bungalowpark in goede banen leidt. Als je graag met mensen met een beperking wilt werken, kijk dan eens naar MBO Coördinator Sport- en Bewegingsagogie niveau 4. Met dit diploma kun je bijvoorbeeld werken in de gehandicaptenzorg of bij een revalidatiecentrum. Heb je meer interesse in het voorkomen en verhelpen van blessures? Kies dan voor de NGS-erkende opleiding Sportmasseur. Binnen sportclubs, de gezondheidszorg en het onderwijs worden NGS-diploma’s en -licenties het meest gewaardeerd. Met zo’n diploma geef jij je carrière dan ook meteen een flinke boost.

Aan de slag als voedingsdeskundige

Interesse in sport is natuurlijk een goede basis, maar als je in je werk anderen gaat helpen met bewegen of ze een gezondere leefstijl aanleert, dan is het heel belangrijk dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Of je nu trainer wilt worden of je gaat specialiseren in voeding en diëtetiek, met een goede opleiding leg jij de basis voor jouw succes. Wil je je laten opleiden tot voedingsdeskundige en je eigen praktijk beginnen? Volg dan de opleiding Voedingsconsulent, dan ben je in zes maanden klaar om als zelfstandige aan de slag te gaan.
Wil jij mensen helpen op een verantwoorde manier af te vallen, kijk dan eens naar de Vakopleiding Erkend Gewichtsconsulent. Deze opleiding is BGN-erkend, wat betekent dat het diploma door de Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland is goedgekeurd. Liever een HBO-opleiding volgen? Kies dan voor HBO Voeding en Diëtiek of ga voor de Bachelorvariant: HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek.

Specialiseer je in sportmanagement, coaching of sportpsychologie

Als sportinstructeur lukt het jou om anderen te motiveren en te inspireren. Heb jij de kwaliteiten om leiding te geven aan een sportclub of een team? Kijk dan eens naar de opleiding MBO Sportmanagement. Of misschien ben je al trainer en wil jij je verder verdiepen in het gedrag, de gedachten en de emoties van sporters. Dan vormen de opleidingen HBO Sportpsychologie een HBO Sportpsychologie en Coaching een mooie uitbreiding van jouw skills.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur en 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752

 

 

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang

Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.