Opleidingen Pedagogiek en Onderwijs

Aan de slag als pedagogisch medewerker

Als pedagogisch medewerker werk je in de jeugdzorg of kinderopvang. Je houdt...

Lees meer

Opleidingen Pedagogiek en Onderwijs

Aan de slag als pedagogisch medewerker

Als pedagogisch medewerker werk je in de jeugdzorg of kinderopvang. Je houdt je dus dagelijks bezig met het begeleiden, verzorgen en ondersteunen van kinderen en/of jongeren. Het belangrijkste verschil is dat de kinderen of jongeren met wie je in de jeugdzorg te maken krijgt vaak problemen ondervinden op sociaal, financieel,...

Lees meer

Opleidingen Pedagogiek en Onderwijs

Aan de slag als pedagogisch medewerker

Als pedagogisch medewerker werk je in de jeugdzorg of kinderopvang. Je houdt je dus dagelijks bezig met het begeleiden, verzorgen...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO)

€ 19.201,00
HBO Bacheloropleidingen
Langer dan 36 maanden

2 MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 3

€ 5.089,00
Erkende MBO-opleidingen
18 maanden

3 MBO Onderwijsassistent niveau 4

€ 6.674,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

4 MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4

€ 6.674,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

5 HBO Manager Kinderopvang

€ 1.850,00
HBO-opleidingen
6 maanden
Bekijk alle Pedagogiek en Onderwijs opleidingen

   Pedagogiek en Onderwijs: 28 opleidingen in Amersfoort

   Filters

   Filter
   Niveau
   Toon alle niveau's

   HBO Bacheloropleidingen (1) Deze opleidingen zijn officieel geaccrediteerd door de NVAO en leiden op tot de internationale Bachelorgraad, inclusief de titel Bachelor. Onze HBO Bacheloropleidingen zijn zo opgezet dat ze beter haalbaar zijn: het tempo ligt iets lager en je krijgt betere begeleiding. Vooropleiding: havo, vwo of MBO-niveau 4.

   NVAO-geaccrediteerd
   Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleidingen NVAO-geaccrediteerd

   HBO-opleidingen (15) De korte HBO-programma’s van Hogeschool Scheidegger bestaan uit modules die ook in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen zitten. Je volgt alleen modules rondom een specifiek onderwerp en bent dus snel klaar. Deze HBO-programma's bieden vrijstelling voor gelijke modules binnen een HBO Bacheloropleiding, als je daarna verder wilt studeren.

   Erkende MBO-opleidingen (3) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

   MBO-opleidingen (6) Dit zijn opleidingen op MBO-niveau, samengesteld uit modules uit erkende MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4. Hierdoor leveren ze mogelijk vrijstellingen op als je wilt doorstromen naar een volledige erkende MBO-opleiding. Je loopt geen stage en krijgt geen algemene vakken, zoals Nederlands of Rekenen. Je ontvangt een officieel Scheidegger-diploma.

   Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (3) Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

   Opleidingen Pedagogiek en Onderwijs

   Aan de slag als pedagogisch medewerker

   Als pedagogisch medewerker werk je in de jeugdzorg of kinderopvang. Je houdt je dus dagelijks bezig met het begeleiden, verzorgen en ondersteunen van kinderen en/of jongeren. Het belangrijkste verschil is dat de kinderen of jongeren met wie je in de jeugdzorg te maken krijgt vaak problemen ondervinden op sociaal, financieel, psychisch of psychologisch gebied. In de kinderopvang is dit meestal niet het geval.
   Je voert je werkzaamheden uit op basis van een pedagogisch beleidsplan, dat je (als je een opleiding op HBO-niveau hebt gevolgd) ook vaak zelf opstelt. Je begeleidt kinderen bij hun dagelijkse activiteiten, rapporteert over vorderingen of knelpunten, informeert ouders en onderhoud waar nodig contacten met de betrokken scholen. Heel belangrijk daarbij is dat je een vertrouwde sfeer weet te creëren, zodat jouw cliënten zich veilig voelen.
   Omdat je een belangrijke rol gaat spelen in de ontwikkeling van het kind of de jongere, is een goede, specialistische  opleiding heel belangrijk. Je kunt daarbij kiezen uit MBO-niveau, bijvoorbeeld de opleiding MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4, of HBO-niveau. Bij HBO pedagogiek kun je kiezen uit verschillende korte HBO-opleidingen. Je hebt ook de mogelijk om een volledige HBO Bacheloropleiding te volgen, bijvoorbeeld HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). De Bachelor SPH komt in aanmerking voor subsidie, waarmee je studie een stuk voordeliger wordt.

   Onderwijsassistent, remedial teaching of voor de klas?

   Denk je aan de ontwikkeling van kinderen, dan denk je natuurlijk al gauw aan 'school'. En waarom niet? De werkgelegenheid in het onderwijs is goed en je kunt binnen het onderwijs alle kanten op. Onze onderwijs-opleidingen zijn al net zo divers: of je nu coach wilt worden, aan de slag wilt als remedial teacher, een erkende MBO-opleiding Onderwijsassistent zoekt of liever zelf voor de klas wilt gaan staan als docent. Met name de vraag naar remedial teachers is de laatste jaren enorm gestegen. Er worden bij kinderen namelijk steeds vaker lees-, taal-, reken- of gedragsproblemen vastgesteld. Zij hebben op of buiten school extra ondersteuning en oefening nodig. Op basisscholen is hier vaak niet genoeg capaciteit voor. Daarom is de vraag naar breed opgeleide remedial teachers die kinderen buiten schooltijden helpen enorm gegroeid. In ons praktijkgerichte HBO-programma Remedial Teacher leer je hoe je via extra les en begeleiding kinderen kunt helpen bij taal- en rekenachterstanden, dyslexie, sociale vaardigheden en gedragsproblemen. Met dit diploma kun je aan de slag als professionele remedial teacher voor een zeer brede doelgroep!

   Kindercoach en pedagogische opleidingen

   Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Op school, in de vriendenclub of thuis. In de meeste gevallen zijn deze problemen van tijdelijke aard of lukt het om deze in huiselijke of schoolse kring op te lossen. Maar soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uit komen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen. In de opleiding Kindercoach leer je bijvoorbeeld hoe je ouders en hun kind deskundige ondersteuning biedt bij opvoed- en gedragsproblematiek. Je leert hoe je als pedagogisch coach kinderen bij een ontwikkelingsachterstand helpt om zelfstandig een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Ook ga je aan de slag met het stimuleren van kinderen om hun talenten optimaal te benutten en het vergroten van hun zelfvertrouwen. Wil jij graag als zelfstandig en geregistreerd kindertherapeut aan de slag? Of werk je in het onderwijs, de kinderopvang of hulpverlening en wil je je in kindertherapie specialiseren? Als jij een gedegen achtergrond hebt in de vorm van therapie of hulpverlening en je wilt je nu ontwikkelen op het gebied van therapeutisch begeleiden van kinderen, dan is de opleiding HBO Erkend Kindertherapeut absoluut van toegevoegde waarde! Met het diploma van dit praktijkgerichte en SNRO-geaccrediteerde programma kun je je aansluiten bij een van de beroepsverenigingen voor therapeuten, bijvoorbeeld de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC).

   Pedagogisch medewerker kinderopvang

   Vanaf 1 januari 2019 moet iedere kinderopvangorganisatie beschikken over een pedagogisch beleidsmedewerker/coach. Dit betekent een prachtige kans voor jou, want er is op dit moment grote vraag naar gekwalificeerde medewerkers. Werk jij al in de kinderopvang? Dan kun jij met het juiste diploma een nog belangrijkere rol gaan spelen in jouw organisatie. Wil jij juist de overstap maken richting de kinderopvang? Dan komt deze kwalificatie goed van pas op je cv!

   De pedagogisch coach moet minimaal beschikken over een MBO 4-diploma op het gebied van (Sociaal) Pedagogisch Medewerker, met daarbij een bewijs van gevolgde scholing op HBO-niveau in de richting van pedagogiek of coaching. Onze HBO-programma's tot pedagogisch beleidsmedewerker/coach zijn alle 3 erkend door brancheorganisatie FCB en geaccrediteerd door het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) op basis van de eisen vanuit de CAO Sociaal Werk en de CAO Kinderopvang. Daarmee voldoe je dus in een paar maanden tijd aan alle eisen.

   Om aan deze HBO-opleiding deel te kunnen nemen, moet je minimaal in het bezit zijn van een HAVO-, VWO- of MBO 4-diploma. De opleiding MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 vormt in dit geval een perfecte opstap. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina over de eisen en opleidingen voor de pedagogisch beleidsmedewerker/coach.

   Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

   We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

   Mail ons

   035 - 7 121 992

   06 - 10739752

    

    

   Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang

   Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

   Bezoek een van onze Open Avonden

   Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

   Wil je de studiegids thuis ontvangen?

   Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.