Met Scheidegger sta je sterker

Voetbehandeling

Zorg ook voor mooie voeten als schoonheidsspecialist met deze interessante opleiding - 3 maanden

Als schoonheidsspecialist wil je mensen er zo goed mogelijk uit laten zien. Ook wat je niet direct ziet kan belangrijk zijn, zoals de voeten. Herken je dit en vind je het belangrijk dat je klanten ook mooie, verzorgde voeten hebben? Dan is deze opleiding een goede keuze. Je leert er om voeten goed te verzorgen en om problemen met voeten op te lossen. Zo kun je na de opleiding voetonderzoek doen en kijken of er misschien problemen zijn met de schoenen. Verder leer je onder meer blaren, kloven, schimmels en wratten te behandelen. De opleiding is erg praktijkgericht en je gaat ook daadwerkelijk aan de slag met voetbehandeling in praktijklokalen met hulp van docenten met veel ervaring. Na deze opleiding kunnen je klanten genieten van een uitstekende voetbehandeling van jou. Daarom kies je voor Scheidegger.

Voor wie?

Deze opleiding is een aanrader voor schoonheidsspecialisten die ook professionele voetbehandeling willen aanbieden aan hun cliƫnten. Je hebt zo een mooi en onderscheidend aanbod voor je klanten.

Vooropleiding

Deze opleiding is een mooie aanvulling op onze opleidingen Vakopleiding Allround Schoonheidsspecialiste en MBO Schoonheidsspecialist niveau 3. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Aanpak

Je gaat praktisch aan de slag met voetbehandeling. De opleiding wordt verzorgd in moderne praktijklokalen. Je maakt gebruik van praktische materialen en instrumenten. Zo leer je echt het behandelen van voeten. De opleiding richt zich op de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor professionele voetverzorging.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 8 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op het examen. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Opleiding Voetbehandeling

Studieprogramma

Voetbehandeling in basis

 • Werkprocedure
 • De nagel en nagelomgeving
 • Dermatologische afwijkingen
 • Producten voor de voet

Voetonderzoek

 • Een blauwdruk maken
 • Schoenonderzoek
 • Analyse, diagnose en adviesplan

Voetverzorging

 • Nagelverzorging
 • Blaren, kloven, schimmels, wratten
 • Eelt en likdoorns verwijderen

Medische aspecten van voetverzorging

 • Reumatische en diabetische voet
 • Medicamenten bepalen

Diploma

De opleiding rond je af met een praktijkexamen. Als je dit examen met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma 'Voetbehandeling' van Scheidegger Opleidingen.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor je examen, maar je hebt je wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De dagopleiding bestaat uit 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding Voetbehandeling worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 545,-
Examen: € 195,-
Studiemateriaal: € 145,-
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.